nieuws

Jumbo: 1,1 miljoen extra bezoeken rond Kerst

Formules 3672

Jumbo: 1,1 miljoen extra bezoeken rond Kerst

VEGHEL – Op de laatste twee dagen voor Kerst verwacht Jumbo per winkel gemiddeld 2.000 extra bezoeken in vergelijking met reguliere dagen, in totaal zo’n 1,1 miljoen winkelbezoeken.

Dat laat de formule weten in een persbericht, waarin Jumbo onder meer ook uit de doeken doet wat vorig jaar met Kerst de meest verkochte producten waren.

50 procent meer uitgaven voor Kerst

Klanten van Jumbo geven in de dagen voor Kerst gemiddeld 50 procent meer uit in de winkel, met name aan kerstklassiekers, zoals Jumbo ze noemt, als gerookte zalm, varkenshaas, varkensrollade en Hollandse garnalen. Ook kerststollen zijn populair: vorig jaar werden er 250.000 van verkocht. Dat zijn er overigens een stuk minder dan Albert Heijn, dat er naar verwachting 1,3 miljoen gaat verkopen.

152 Jumbo’s open op Eerste Kerstdag

Met het oog op de verwachte drukte openen 152 Jumbo winkels op Eerste Kerstdag de deuren. Op Tweede Kerstdag zijn 491 winkels geopend. Dat zijn er een stuk meer dan vorig jaar, toen er op 25 december 94 vestigingen open waren en op 26 december 439. Ook online verwacht Jumbo drukte, met een verdubbeling van het aantal online bestellingen ten opzichte van vorig jaar. In de distributiecentra, het e-fulfilment center in Den Bosch en op de weg zet Jumbo de komende weken extra capaciteit in om klanten op tijd van alle boodschappen te voorzien.

Top 10 meest verkochte producten

De tien meest verkochte kerstproducten vorig jaar bij Jumbo waren:
1. Gerookte zalm (ASC – keurmerk), 180 gram
2. Varkenshaas (Beter Leven Keurmerk – 1 ster), 325 gram
3. Varkensrollade (Beter Leven Keurmerk – 1 ster), 900 gram
4. Varkenshaas (Beter Leven Keurmerk – 1 ster), 650 gram
5. Hollandse garnalen, 200 gram
6. Vanille roomijs
7. Feeststol
8. Uien verpakt
9. Baguettes
10. Knoflook verpakt

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel