nieuws

Jan Linders stopt met Chinees kooikonijn

Formules 2145

Jan Linders stopt met Chinees kooikonijn
Foto: Jan Linders

Nieuw-Bergen – Jan Linders stopt per direct met de inkoop van Chinees Kooikonijn. Voor Wakker Dier reden om af te zien van het uitzenden van tegen de supermarktketen gerichte radiospotjes.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen Jan Linders en de actiegroep dat woensdagochtend plaats had. Dit laat Jan Linders in een korte reactie weten. Voor de huidige voorraad zal jan Linders op zijn website en de winkel de klant duidelijk vertellen dat dat het ‘Konijn op Limburgse Wijze’ konijn uit China bevat, schrijft Wakker Dier op zijn website. ‘Zo weet de consument wat hij eet.’

Wakker Dier stopt campagne

De toezeggingen van Jan Linders zijn voor Wakker Dier reden om de woensdagochtend gestarte campagne per direct af te blazen. Eerder deze week kon Wakker Dier naar eigen zeggen al het nieuws brengen dat maar liefst negen supermarkten helemaal geen konijn meer inkopen vanwege het dierenleed.

Streven naar een Beter leven Ster

Jan Linders heeft aan Wakker Dier aangegeven om met Nederlandse konijnenhouders te gaan werken aan een verbeterd Parksysteem zodat het hopelijk in de toekomst één Beter Leven ster van de Dierenbescherming kan krijgen, schrijft Wakker Dier. Kooikonijn wordt in ieder geval niet meer ingekocht, belooft Jan Linders.

Konijn populair in Limburg

Vorig jaar lukte het de Limburgse keten naar eigen zeggen nog om als een van de weinige supermarkten konijn met Beter Leven Keurmerk aan te bieden. ‘Dat was dit dit jaar onmogelijk omdat er geen enkele aanbieder is –in Nederland of daarbuiten- die konijn volgens de richtlijnen van het Beter Leven Keurmerk kan leveren. Dat betekent een spagaat voor ons als regionale supermarkt, want konijn is in het zuiden van het land, het land van Jan Linders, een erg populair gerecht. De vraag naar konijn is in onze regio groot, juist in de winterperiode en rondom de feestdagen. Als regionale supermarkt willen we graag aan de vraag van onze klanten tegemoet komen, en dus konijn in de winkels aanbieden’, aldus Jan Linders over het dilemma waar de keten zich voor gesteld zag.

Oproep aan konijnenhouders

Jan Linders schrijft voortdurend op zoek naar meer diervriendelijke manieren om aan de vraag van de klanten te voldoen. ‘Zo werken we samen met de sector om hier stappen in te zetten, en roepen we de sector op hier prioriteit aan te geven. Zodat we, zodra er voldoende konijnenvlees met Beter Leven Keurmerk beschikbaar is, hier op over kunnen en zullen stappen. Voor wat betreft kooikonijnen uit China zal Jan Linders de huidige voorraad opmaken, en daarna stoppen met dit product. Dit zal niet later zijn dan 1 maart 2017.’

Reageer op dit artikel