nieuws

Aldi koopt ruimte in stadion Fortuna Sittard

Formules 2681

Aldi koopt ruimte in stadion Fortuna Sittard

SITTARD – Aldi heeft een koopovereenkomst gesloten voor een ruimte onder het stadion van voetbalclub Fortuna Sittard.

Onlangs werd al bekend dat Aldi voor de duur van één jaar een ruimte onder het stadion huurt. Nu blijkt uit een brief van Aldi en Afbouw Stadion dat de supermarktketen ook een koopovereenkomst heeft gesloten. Dat meldt 1Limburg.nl. Binnen enkele maanden wordt begonnen met de bouw van de nieuwe winkel.

Aldi en Albert Heijn

Eind augustus bevestigde een woordvoerder van de discounter dat er een huurovereenkomst is.  Lange tijd leek het er op dat niet Aldi maar Albert Heijn een winkel in het stadion zou openen. Sinds 2006 was het plan dat er een XL van AH zou komen.

Groen licht voor AH XL

De gemeenteraad in Sittard gaf in juli 2009 groen licht voor een ruim vierduizend vierkante meter vvo grote XL in de catacomben van het stadion. Volgens de toenmalige planning zou de bouw beginnen na de bouwvak in 2010 en kon de supermarkt eind 2011 of begin 2012 de deuren openen.

Nieuwe financiële eisen

Voorjaar 2011 maakte AH echter bekend alsnog af te zien van een XL op die plek, met als argument dat het consortium dat het stadion bouwde ‘nieuwe financiële eisen’ stelde. Daarop klaagden de projectontwikkelaars de supermarktketen aan wegens contractbreuk. De rechtbank oordeelde echter dat Albert Heijn op correcte wijze gebruik had gemaakt van enkele ontbindende voorwaarden in het contract van tien jaar dat in 2006 was getekend. Albert Heijn zette vervolgens in op uitbreiding van de bestaande winkel aan de Brugstraat, op een steenworp afstand van het stadion.

Reageer op dit artikel