nieuws

AH maakt commercial met lipdubs winkels

Formules 9746

AH maakt commercial met lipdubs winkels
Fragment uit de lipdub van AH Rhoon

ZAANDAM –  Albert Heijn zendt tussen kerst en oud en nieuw een commercial uit op tv  die is samengesteld uit zogenoemde lipdubs die verschillende vestigingen maakten waarvan er een aantal hieronder is te zien.

Ruim zeventig AH-vestigingen stuurden een lipdub-video in naar AH. In de  video’s – waarvan er enkele onder dit bericht zijn te zien –  gaan medewerkers dansend door de winkels. Onderwijl playbacken ze het wereldberoemde nummer ‘It’s the Most Wonderful Time of the Year’ van Andy Williams. ‘De leukste filmpjes editen we tot een commercial’, zegt woordvoerder Els van Dijk. ‘Die is direct na kerst op tv en op social media te zien.’

Lipdubs al langer populair

Het is de eerste keer dat AH een commercial maakt met de al langer populaire lipdubs. In voorgaande jaren maakten diverse AH-vestigingen al zulke video’s en ze plaatsten die op hun Facebookpagina’s. ‘Het idee voor de commercial is daar ook uit voortgekomen’, aldus van Dijk. ‘We zagen dat vestigingen al steeds professionelere lipdubs maakten.’

Everybody Appie

De tv-commercial met de montage van de lipdubs sluit volgens Van Dijk naadloos aan op de nieuwe communicatiestrategie Everybody Appie van de marktleider. In die commercials zijn leveranciers, ondernemers en medewerkers te zien. ‘Echte mensen die echte verhalen vertellen’, aldus Van Dijk.

Meerdere video’s online

De commercial van AH laat nog even op zich wachten. Wel hebben verschillende filialen en franchisevestigingen van AH een lipdub online gezet op zowel Facebook als YouTube. Hieronder enkele van de video’s.

AH Mahu Rhoon Centrum, Rhoon

AH Vredeveld, Assen

AH Dillenburgplein, Ridderkerk

AH Hoogkarspel, Hoogkarspel

AH Oude-Tonge, Oude-Tonge

AH Woerden, Woerden

AH Dalem, Tilburg

AH Gouda, Gouda

AH Troosterhof,  Utrecht

AH Rokkeveen, Zoetermeer

AH Boxtel, Boxtel

AH Zonnenberg, Doetinchem

AH Driessen, Elst

Reageer op dit artikel