nieuws

Eis: 200 uur werkstraf voor caissière Plus

Formules 3133

Eis: 200 uur werkstraf voor caissière Plus

VAASSEN – 200 uur werkstraf is de eis die maandag werd uitgesproken tegen Ria B.

Ria B. is een 48-jarige vrouw uit het Gelderse Vaassen die een kwart miljoen euro zou hebben gestolen uit de kassa’s van haar voormalige werkgever, de Plus van ondernemer Dick van den Hoven in Heerde. Maandag werd echter bekend dat ze maar voor €45.000 verantwoordelijk wordt gehouden. Dat meldt het AD.

Te weinig bewijs

Voor de rest van het totale bedrag,  €254.000, is volgens de officier van justitie te weinig bewijs. Er is dus wel €254.000 gestolen, maar de officier zegt dat meerdere mensen bij het geld konden, en dus dat meerdere mensen het geld konden stelen.

Dure spullen en drugs

De officier acht wel bewezen dat haar man Henry wist dat Ria geld pikte en daar dure spullen van kocht. Ook wordt bewezen geacht dat Ria drugs in haar bezit had. Het stel hoorden maandag dat er een werkstraf tegen hen wordt geëist.

Vordering Plus-man afgewezen

Plus-ondernemer Van den Hoven kreeg van de verzekering €178.000 terug. ‘Ik was voor twee jaar fraude verzekerd’, zegt hij vandaag. Hij wil van Ria B. de overige €76.000 hebben van het totaalbedrag van €254.000 die zij zou hebben gestolen. De vordering van de supermarktbaas is afgewezen.

Verantwoordelijk voor de kassa

Ria B. pleegde de diefstallen bij de winkel van 1 januari 2009 tot 30 april 2014. Ze werkte al meer dan twintig jaar voor de Gelderse supermarkt, voorheen een Edah. Als hoofdcaissière was ze verantwoordelijk voor zowel administratie als kassa, legt ondernemer Dick van den Hoven van de Plus-vestiging uit. ‘Dat was al zo toen ik de supermarkt overnam en dat heb ik zo gelaten. Daar heb ik spijt van als haren op mijn hoofd. Nu hebben we dat anders geregeld’, aldus de bestolen ondernemer.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel