nieuws

Witte rook rond noodlijdend Kaiser’s

Formules 1547

Witte rook rond noodlijdend Kaiser’s

MÜLLHEIM – De toekomst van de winkels van de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann lijkt verzekerd. Edeka neemt de filialen nog dit jaar over, om vervolgens een aanzienlijk deel over te dragen aan concurrent ReWe.

Dat meldde persbureau DPA dinsdag op basis van een brief van de president-commissaris van Kaiser’s aan de circa 15.000 werknemers van het bedrijf.

Kaiser’s Tengelmann al langer in zwaar weer

Daarmee lijkt een einde te komen aan een al jaren durend steekspel rond de supermarktketen. Kaiser’s Tengelmann verkeert al langer in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan Edeka. Die deal werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd beperkt.

ReWe naar de rechter

De Duitse overheid draaide dat besluit vervolgens terug uit vrees voor het verlies van veel banen, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk. De afgelopen maanden werd naarstig naar een compromis gezocht, dat nu lijkt te zijn bereikt.

Zeer moeizame onderhandelingen

ReWe krijgt volgens het akkoord ongeveer 120 filialen in de regio Berlijn en enkele winkels in München en in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in handen. Over die opdeling en de bijbehorende prijs zou in de afgelopen weken, na zeer moeizame onderhandelingen, een akkoord zijn gesloten. Alle huidige banen bij Kaiser’s Tengelmann blijven door het plan behouden.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel