nieuws

Uitbreiding Urker Jumbo inzet rechtszaak

Formules 1697

Uitbreiding Urker Jumbo inzet rechtszaak

LELYSTAD – De uitbreiding van de Jumbo bij winkelcentrum Urkerhard was deze week inzet van een rechtszaak bij de bestuursrechter in Lelystad.

De eigenaar van het winkelcentrum, de winkeliersvereniging en gemeente Urk waren bij de rechtszaak aanwezig, meldt Omroep Flevoland.

Doorgang naar andere winkels

Door uitbreiding van de Jumbo zal een open doorgang naar andere winkels verdwijnen, meldt de omroep. Het is de bedoeling deze doorgang om te bouwen tot overdekte passage met schuifdeuren. De winkeliersvereniging vreest dat dit nadelige gevolgen heeft voor andere winkels en denkt dat die door de aanpassingen minder klanten gaan trekken werd ter zitting maandag gemeld.

Uitbreiding aan zijkant kan wel

Een uitbreiding aan de zijkant van de Jumbo kan in hun ogen wel liet de woordvoerder van de winkeliers vorig jaar al aan Omroep Flevoland weten. Probleem daarbij is echter dat dit ten koste gaat van parkeerplaatsen. ‘Daar zal de projectontwikkelaar geld in moeten steken. De grond in de winkelpassage is al hun eigendom’, schetste de woordvoerder toen.

Binnen anderhalve maand uitspraak

De bestuursrechter in Lelystad hoopt binnen anderhalve maand een uitspraak te kunnen doen.

Reageer op dit artikel