nieuws

Spar stapt in pompshops Texaco

Formules 4205

Spar stapt in pompshops Texaco
Spar gebruikte de naam Spar Express tussen 2005 en 2009 voor een concept met stadswinkels.

Breda/Waalwijk – Spar start in januari bij drie tankstations van Texaco met een vestiging van de speciaal voor pompshops ontwikkelde formule Spar Express.

Daartoe hebben EFR, de exploitatiemaatschappij van Texaco benzinestations in Nederland en Spar een samenwerkingsovereenkomst gesloten, meldt de supermarktformule in een persbericht. Medio januari zullen op drie tankstations van Texaco de winkels worden omgebouwd naar het nieuwe format Spar Express. Daarmee haalt Spar een oude naam van stal waaronder tussen 2005 en 2009 een aantal stadswinkels werd geëxploiteerd. De drie pilotvestigingen waarmee in januari wordt gestart, liggen in Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna volgen nog twee vestigingen voor een totaal van vijf.

Combinatie van boodschappen en directe consumptie

De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht tot tien uur worden volgens Spar het het vertrekpunt voor het nieuw ontwikkelde pompshopconcept.  De gemakswinkels in pompstations worden geënt op  het city concept waarvan de formule inmiddels al 27 winkels heeft. Afhankelijk van de omgeving zal  het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. ‘Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom’, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van SPAR.

Dagelijkse boodschappen goede aanvulling

Als de samenwerking beide partijen goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, worden er de komende jaren meer Spar-winkels bij de benzinestations van Texaco geopend. ‘We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. Spar heeft met haar city format een prima oplossing’,  aldus Bram Verhoeve, Vice President Marketing & Business Customers Europe van EFR.

Buitenlandse ervaring Spar

Spar kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. De ervaring met die pompshops is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar Express winkels. Vooralsnog gaat Spar deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar ook getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

Spar Express geen nieuwe naam

Spar hanteerde eerder de naam Spar Express. In 2005 startte de formule onder die naam met een stadsconcept. In ruim twee jaar werden daar slechts twee nieuwe winkels aan toegevoegd. De hoge huurprijzen van stadswinkels speelden de to go formule parten, meldde Spar destijds. In 2009 werd de naam Spar Express verlaten, hoewel Spar nog steeds toekomst zag in een concept met stadswinkels. Enkele winkels werden toen omgebouwd naar het Spar City Store concept, hoewel die naam toen nog niet op de gevel verscheen.

Reageer op dit artikel