nieuws

Plus Oosthuizen start bezorgen door beperkten

Formules 1418

Plus Oosthuizen start bezorgen door beperkten

OOSTHUIZEN – Plus-ondernemer Paul Vreeswijk is deze week begonnen met het bezorgen per bakfiets. De fietsen worden bereden door mensen met een beperking.

Paul Vreeswijk laat jongeren van de Oosthuizense vestiging van de Prinsenstichting boodschappen bezorgen.

Mensen met een verstandelijke beperking

De stichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De bakfietsen zijn uitgerust met een satelliet en track & trace, zodat klanten de status van hun bestelling kunnen volgen. De pilot van Vreeswijk  wordt door Plus nauwlettend gevolgd.

Idee van Ron Rijser

Ron Rijser van Rijser Transport uit Purmerend, kwam enkele jaren geleden op het idee van de bakfietskoerier en Vreeswijk haakte er op in. Rijser is in 2014 verkozen tot Sociale Ondernemer van het jaar in zijn gemeente. Hij is sociaal zeer betrokken en hoofdsponsor van het G-team van Voetbalvereniging Oosthuizen. Hij rijdt het team ook naar de wedstrijden en begeleidt de mensen met een beperking.

Mogelijk ook bezorging Plus in andere kernen

De samenwerking met de Prinsenstichting zorgt er nu voor dat een aantal klanten van Plus hun boodschappen ontvangt per bakfiets. De producten worden alleen nog in Oosthuizen bezorgd, maar vanaf eind november mogelijk ook in de kernen Oudendijk en Beets.

Ook winkel in Amsterdam

Paul Vreeswijk runt ook een winkel in Amsterdam. Waar de laatste winkel een aantal overvallen heeft meegemaakt, is Plus Oosthuizen een echte dorpswinkel in Noord-Holland. ‘Hier in Oosthuizen zijn we gastheer. In Amsterdam spelen wij politieagent,’ liet hij eerder aan Distrifood weten.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel