nieuws

Plus haakt met nieuw concept in op blurring

Formules 16657

Plus haakt met nieuw concept in op blurring

ABCOUDE – Plus wil met zijn nieuwe formule, waarvan de eerste vestiging vandaag opende, inspelen op de snelle opmars van blurring en veranderende consumentenbehoeften.

Dit betekent meer aandacht voor versbeleving, presentatie en aanbiedingen op de winkelvloer, laat de formule weten. De eerste vestiging opende vandaag zijn deuren in Abcoude, waar Plus Koot werd verbouwd. De nieuwe formule draait volgens Plus volledig om goed eten voor iedereen, elke dag. Met de lancering van de nieuwe formule worden ook zo’n 400 nieuwe producten geïntroduceerd.

Makerij centraal in nieuwe winkel

In de nieuwe winkel staat de Makerij centraal. Daar worden verschillende producten vers op de winkelvloer bereid, waaronder pizza’s en sandwiches. Dat geldt ook voor pulled pork, warme kip en gebakken vis. Daarnaast zijn in de Makerij verse seizoensmaaltijden, soepen en salades verkrijgbaar. Op de brood- en gebakafdeling worden de hele dag door harde en zachte broodjes van vers deeg gebakken. Ook vlaaien worden in de winkel bereid.

lvt_hires_PLUS-Koot-90

Flexitariërseiland in nieuw concept

Op de AGF-afdeling vindt de consument een citruseiland met onder andere de verse sinaasappelsapmachine en vers bereide smoothies. Nieuw is ook het flexitariëreiland voor ‘een dagje zonder vlees’, zoals Plus het omschrijft. Denk aan bonen, peulvruchten, eieren, vis en vleesvervangers. Binnen de kruidenierswaren gaat extra aandacht uit naar wijn, koffie, thee en speciaalbieren. Zo is er een uitgebreider assortiment en uitleg over de achtergrond van deze producten.

Plus bouwt winkels modulair op

‘Geen enkele winkel en geen enkel marktgebied zijn hetzelfde. Dat is het onderscheidend vermogen van Plus’, meldt de formule. Dankzij de modulaire opbouw kunnen ondernemers de Briljant-formule aanpassen, afhankelijk van de behoefte van de lokale consument. Wat wel bij elke winkel hetzelfde is: bij Plus start je voortaan op de versafdeling en dan van AGF, naar vlees, kaas en vleeswaren, naar brood.

lvt_hires_PLUS-Koot-92

Nieuw zelfscansysteem

Verder biedt Plus voortaan de mogelijkheid om niet alleen de boodschappen te scannen, maar deze ook zelf af te rekenen: het zogenaamde Selfpay, bedoeld om het boodschappen doen voor de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Ook daarom heeft Plus Koot een Ophaalpunt en een thuisbezorgservice.

lvt_hires_PLUS-Koot-6

Jan Brouwer: ik ben trots

Jan Brouwer, algemeen directeur van Plus: ‘Ik ben enorm trots op de nieuwe Plus-formule. Een moderne winkel met nadruk op verse producten, een ruime opzet en een dominant actieaanbod past goed bij onze huidige strategie. Bovendien versterkt het ons onderscheidend vermogen van lokale ondernemers die onze consumenten goed kennen en zeer actief zijn in hun lokale markt. We verwachten dan ook dat deze nieuwe formule zorgt voor een nog betere winkelbeleving, sterkere klantrelatie en omzetgroei, als vervolg op onze huidige succesvolle koers.’

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel