nieuws

Nijmegen krijgt Jumbo met veel horeca

Formules 3170

Nijmegen krijgt Jumbo met veel horeca

NIJMEGEN – Jumbo gaat een winkel met veel horeca-elementen openen in hartje Nijmegen.

De opening van de Jumbo wordt aangekondigd door de gemeente Nijmegen. De winkel van Jumbo krijgt een plaats in het voormalige V&D-pand op de Grote Markt. ‘Jumbo wil een moderne convenience store openen, met de mogelijkheid om gekochte producten ter plaatse te nuttigen. Het horecadeel bestaat uit een restaurant op de tweede en derde etage en een groot terras op de vierde etage’, zegt de gemeente.

Horeca bij Jumbo en Topshelf

Naast Jumbo komt er in het pand een vestiging van warenhuis Topshelf en twee grotere modezaken. Zowel bij Topshelf als Jumbo maakt horeca deel uit van het winkelconcept. Om het initiatief van Jumbo mogelijk te maken, moet een deel van het voormalige V&D-pand in een zogenoemd horeca-accentgebied Grote Markt worden opgenomen. ‘Daarvoor moet het horeca-accentgebied Grote Markt worden verruimd’, meldt de gemeente.

Jumbo mooie invulling voor voormalig V&D-pand

Het college gaat deze verruiming mogelijk maken. Wethouder Binnenstad Ben van Hees: ‘We zijn blij dat het voormalige V&D pand weer een mooie invulling krijgt. Deze ontwikkeling past in het veranderingsproces van de binnenstad van ‘place to buy’ naar ‘place to meet’. De horeca heeft daarbij een belangrijke ondersteunende rol. Veel bezoekers aan de binnenstad combineren winkelen met een drankje en hapje.’

Reageer op dit artikel