nieuws

Lidl wil groeien naar 500 filialen

Formules 5882

Lidl wil groeien naar 500 filialen

HUIZEN – Het aantal Lidl-winkels in Nederland moet volgens de discounter groeien naar 500 filialen.

Die ambitie spreekt Harm van Oorschot, directeur centrale diensten van Lidl Nederland, uit.

Op dit moment meer dan 400

‘In 1997 openden we de eerste winkel, het zijn er nu meer dan 400. We gaan nu op voor de 500’, zei Van Oorschot tijdens de opening van het nieuwe distributiecentrum van de supermarktketen in Waddinxveen. De directeur centrale diensten benadrukte ook dat het nog te openen distributiecentrum in Oosterhout nog duurzamer wordt dan het dc in Waddinxveen.

Nieuwe status van discountformule

Met Oosterhout heeft de discounter in Nederland straks de beschikking over zeven distributiecentra. Het onderstreept volgens Van Oorschot de nieuwe status van de discountformule. ‘20 jaar geleden was ik bij de realisatie van ons eerste dc in Heerenveen. Toen zaten we in de derde divisie van de amateurs, nu in de Champions League.’

Eerdere ambitie ook gehaald

Dat Lidl Nederland het doel van 500 winkels bereikt, is te verwachten. Toen de formule in 1997 zijn eerste winkels opende, werd de ambitie uitgesproken dat er binnen 10 jaar 300 filialen zouden zijn geopend. Zoals gezegd heeft de formule in Nederland inmiddels meer dan 400 vestigingen.

Reageer op dit artikel