nieuws

Lidl opent duurzaamste dc

Formules 2533

Lidl opent duurzaamste dc

WADDINXVEEN – Lidl heeft maandag in Waddinxveen zijn duurzaamste distributiecentrum geopend.

Volgens de discounter gaat het om het duurzaamste logistieke gebouw van Nederland. Het betreft het zesde distributiecentrum van Lidl. Met 52.000 vierkante meter zal het nieuwe distributiecentrum in de toekomst zo’n honderd filialen in de Randstad bevoorraden.

Investeringen in duurzaamheid

Lidl heeft €70 miljoen in het pand geïnvesteerd. Alles binnen het dc staat in het teken van duurzaamheid. Zo ontbreekt een gasaansluiting, maar zijn er wel ruim 4.000 zonnepanelen op het dak geplaatst die ervoor zorgen dat het gebouw en de bijbehorende kantoren functioneren zonder gebruik van fossiele brandstoffen.

Vleermuizen en ooievaars

Ook aan de omgeving van het nieuwe distributiecentrum is gedacht. 63 miljoen liter regenwater wordt aan tuinders in de buurt gegeven. Lidl plant 11.000 bomen, struiken en planten en het grinddak is bedoeld als broedplek voor scholeksters. Er zijn ook kasten voor vleermuizen en een nestpaal voor de ooievaar geplaats.

Certificaat voor duurzaamheid

‘Duurzaamheid wordt door Lidl als essentieel gezien voor een gezonde toekomst voor iedereen. Daarom investeren wij hier fors in en doen wij er alles aan om voor zowel onze medewerkers, onze klanten, onze leveranciers en onze omgeving een duurzame partner te zijn’, zegt woordvoerder Christine Braun van Lidl in een reactie. De discounter ontvangt met de opening van het dc ook een zogeheten vijf-sterren ‘Outstanding’ BREEAM-certificaat, de hoogste eer op het gebied van duurzame bouw.

Reageer op dit artikel