nieuws

Lidl breidt hoofdkantoor flink uit

Formules 3597

Lidl breidt hoofdkantoor flink uit

HUIZEN – Lidl Nederland breidt haar hoofdkantoor in Huizen flink uit. De keten groeit in het huidige pand uit zijn jasje.

Dat meldt De Gooi- en Eemlander. Het Nederlandse hoofdkantoor van de discounter is sinds 1997 in Huizen gevestigd.

Kantoorgebouw te krap

De keten is flink groeiend wat zijn weerslag heeft op de omvang van de organisatie. Vorige week werd bekend dat Lidl in Nederland door wil groeien naar 500 filialen. Die ambitie sprak Harm van Oorschot, directeur centrale diensten van Lidl Nederland, uit bij de opening van het nieuwe distributiecentrum van de keten in Waddinxveen.  ‘In 1997 openden we de eerste winkel, het zijn er nu meer dan 400. We gaan nu op voor de 500’, zei Van Oorschot.

25 nieuwe medewerkers aangenomen

Het bestaande V-vormige kantoorgebouw op de hoek van de Havenstraat en de Bestevaer is te krap geworden, met het oog op alle groeiplannen. Ook omdat het online voor de wind gaat, melden manager bouw & vastgoed Tim Nieste en vastgoedacquisiteur Wouter Endert in de regionale krant. ‘De web-shop heeft ervoor gezorgd dat er al 25 nieuwe medewerkers zijn aangenomen voor de afhandeling van bestellingen en telefonisch advies. Dat aantal zal de komende jaren verder groeien.’

Personeel ruimte geven voor gezondere levensstijl

Lidl wil niet alleen de kantoorruimte uitbreiden maar volgens De Gooi- en Eemlander ook een vergadercentrum en een auditorium toevoegen. Verder wil het bedrijf aan het personeel de ruimte geven ’voor een gezondere levensstijl’. Gedacht wordt een grotere kantine met een groter aanbod, een kinderopvang en een fitnessruimte.

Filiaal Lidl wordt verplaatst

De benodigde vierkante meters worden gevonden in een nieuwe vleugel. De uitbreiding komt te staan op de plek van de huidige nabijgelegen Lidl-supermarkt. Deze wordt verplaatst naar een braakliggend terrein. Deze nieuwe Lidl-winkel wordt even groot als de huidige: 1500 m2 bedrijfs- en 1200 m2 verkoopvloeroppervlakte.

Reageer op dit artikel