nieuws

Jumbo stoot opnieuw bedrijfsonderdelen af

Formules 5486

Jumbo stoot opnieuw bedrijfsonderdelen af

VEGHEL – Jumbo verkoopt twee bedrijfsonderdelen aan Raet, marktleider op het gebied van HR dienstverlening.

Raet zal de activiteiten van de afdelingen HR Support en Salarisadministratie van Jumbo overnemen, maakt het supermarktbedrijf vandaag bekend. Eerder dit jaar werden de bedrijfsonderdelen Retail Accounting en B.sis (service en onderhoud aan kassa’s en overige winkelautomatisering) ook al verkocht.

Medewerkers behouden hun baan

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten over de plannen: ‘Na een zorgvuldig proces is Raet als dienstverlener naar voren gekomen. Raet is een betrouwbare partner en een toonaangevende speler in de markt voor HR dienstverlening. Ik ben verheugd dat alle medewerkers hun baan behouden en in dienst kunnen treden bij Raet.’

Focus op kernactiviteiten

De uitbesteding van de bedrijfsonderdelen is onderdeel van de herstructurering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde. Om tot een slagvaardiger bedrijf te komen, legt Jumbo meer focus op haar kernactiviteiten. Belangrijk uitgangspunt bij de voorgenomen outsourcing is dat alle medewerkers één op één mee overgaan naar Raet. Financiële details worden niet bekend gemaakt. De bedrijven nemen de komende periode de tijd om de transactie nader uit te werken.

Vakorganisaties op de hoogte van outsourcing

‘We zijn verheugd om een partnership met Jumbo te starten’, laat Kobe Verdonck, CEO van Raet weten.  De ondernemingsraden zijn geïnformeerd en de adviesaanvragen zijn ingediend. Ook de vakorganisaties en de SER zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de voorgenomen outsourcing.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel