nieuws

Jan Linders en AH ageren tegen komst Lidl

Formules 2445

Jan Linders en AH ageren tegen komst Lidl

GENNEP – Jan Linders en Albert Heijn in Gennep zijn tegen de komst van nog een supermarkt naar de Limburgse gemeente.

De directies van Jan Linders en AH wijzen de gemeente Gennep erop dat er niet voldoende markt is voor nog een winkel, meldt De Gelderlander.

Bezwaar tegen ontwerp-omgevingsvergunning

De twee supermarkten vrezen dat een extra supermarkt mogelijk zelfs leidt tot de sluiting van een of meer supers in Gennep. De ketens hebben daarom bezwaar ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning.

Parkeerplaatsen niet meer toereikend

Lidl kan als het aan de gemeente ligt een discountsupermarkt bouwen aan het Europaplein.  Dat gaat volgens AH en Jan Linders leiden tot een groot aantal ongemakken. Het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep zal volgens de ketens niet meer toereikend zijn, ondanks de extra plekken die Lidl zelf realiseert. Ook gaat er overlast ontstaan door het laad- en losverkeer bij de nieuwe Lidl.

Niet tegen te houden

In juni 2015 gaf wethouder Jan Welles in De Gelderlander aan dat de komst van Lidl naar het Europaplein niet tegen te houden is. ‘Ook al zou de gemeente dat liever wel willen’, liet hij de regionale krant toen weten. ‘Op zich zitten we niet te wachten op nog een supermarkt. Maar we hebben geen reden om ze de vergunningen te weigeren’, aldus Welles toen.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel