nieuws

Instock opent december in Utrecht

Formules 1586

Instock opent december in Utrecht

UTRECHT – Restaurant Instock, waar onder meer wordt gekookt met onverkochte producten van Albert Heijn, opent 19 december een restaurant in Utrecht.

De vestiging in Utrecht wordt het derde restaurant van de keten waar gerechten worden geserveerd die zijn bereid met onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Instock startte in Amsterdam en opende eerder dit jaar een tweede vestiging in Den Haag. Distrifood meldde begin juli al dat de restaurantketen contact had gezocht met Utrechtse vestigingen van AH.

Feestelijk openingsweekend Instock

Het restaurant trapt 17 december met een feestelijk openingsweekend af in het Jaffa-pand in de Utrechtse wijk Lombok. Instock heeft daarvoor een zogenoemd event aangemaakt op zijn Facebookpagina. ‘jij bent van harte welkom op de opening 17 en 18 december met live muziek, sprekers, geredde hapjes en drankjes. Dit keer vieren wij de opening van Instock niet op één dag, maar gedurende een heel openingsweekend! Neem als eerste een kijkje in de keuken waar onze zero waste chefs de eerste kilo’s eten redden, bezoek onze mooie Stockroom en leer alles over onze missie.’ Vijftig mensen hebben op Facebook al toegezegd te gaan en nog eens 278 mensen zeggen interesse te hebben en het bericht is 580 keer gedeeld. Na het openingsweekend neemt het restaurant vanaf 19 december reserveringen aan, blijkt uit de website van Instock.

Begonnen als pop-up

Instock begon ooit op initiatief van vier medewerkers van het AH-hoofdkantoor als pop-uprestaurant in de Amsterdamse Westergasfabriek. Daarna werd uitgebreid met een afhaalzaak, café en een foodtruck. Later werd de stap gezet naar het eerste eigen restaurant aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam.  In de restaurants wordt met producten gekookt die anders in de afvalbak zouden belanden. Daarbij gaat het om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje en vlees en vis waar een overschot van is.

Reageer op dit artikel