nieuws

Ekoplaza gaat landelijk bezorgen

Formules 2155

Ekoplaza gaat landelijk bezorgen
Roel Dijkstra

VEGHEL – De biologische supermarktketen Ekoplaza gaat boodschappen landelijk bezorgen.

De landelijke bezorgservice is opgezet in samenwerking met PostNL. Volgens Ekoplaza heeft dit als voordeel dat de bestelling in de avond bezorgd zal worden. Op iedere doordeweekse dag worden de boodschappen tussen 18.00 uur en 21.30 uur aan de deur bezorgd.

Vershoudboxen

Twee uur voor de bezorging wordt een sms naar de klant verstuurd met een aankondiging. PostNL vervoert de bestelling in speciale vershoudboxen, waarin ook de gekoelde boodschappen lange tijd op de juiste temperatuur blijven.

De nieuwe service volgt drie jaar nadat de eerste online bestelling werd geplaatst bij Ekoplaza. De biologische supermarktketen claimt dat inmiddels dagelijks  zo’n 10.000 bezoekers de website bezoeken ‘voor inspiratie en een vers en gevarieerd aanbod aan biologische boodschappen’.

Gezonde leefstijl toegankelijker

Algemeen directeur Ekoplaza Erik Does is in zijn nopjes met het nieuwe initiatief. ‘We zijn erg blij dat we met een betrouwbare onderneming als PostNL de samenwerking zijn aangegaan en op deze manier de gezonde leefstijl voor iedereen in Nederland nog toegankelijker kunnen maken.’

Steeds meer consumenten bestellen online

Ook commercieel directeur Carlos Mendes Aguiar van PostNL Pakketten Benelux is blij. ‘Steeds meer consumenten bestellen online levensmiddelen, van kruidenierswaren tot verse producten. Met ons netwerk en onze speciale koelbox kunnen we alle biologische boodschappen bij de klanten van Ekoplaza landelijk thuisbezorgen.’

Vandaag besteld, morgen in huis

Voor de landelijke bezorging geldt net als voor de huidige online bestellingen; voor 13.00 uur besteld, dan zijn de boodschappen de volgende dag in huis. Als klanten gebruik willen maken van de landelijke thuisbezorging moeten ze  voor  €60 bestellen. Er wordt €4,50 aan bezorgkosten gerekend als de bestelling via PostNL gaat. De bezorgservice is op alle doordeweekse dagen beschikbaar.

Aanvulling op Ekoplaza Direct

De landelijke bezorgdienst met PostNL is een aanvulling op de huidige bezorging via ‘Ekoplaza Direct’, waarbij de boodschappen door de ondernemers worden thuisbezorgd. Bij Ekoplaza Direct is het ook mogelijk om aan de deur te betalen en kunnen statiegeldartikelen retour worden genomen. Tijdens het bestellen op de website kan de klant een keuze maken tussen afhalen in een van de ruim 95 afhaalpunten, bezorging via PostNL of Ekoplaza Direct.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel