nieuws

Eerste Drentse Spar 3.0 is open

Formules 2225

Eerste Drentse Spar 3.0 is open

NIEUW-WEERDINGE – De provincie Drenthe heeft z’n eerste Spar 3.0-winkel. Ondernemer Hinderik van Klinken heropende deze week zijn verbouwde winkel in Nieuw-Weerdinge.

Van Klinken exploiteert sinds 2013 een Spar in het Drentse dorp. Eerder dit jaar werd al aangekondigd dat hij zijn supermarkt zou verhuizen, omdat hij op de oude plek te weinig ruimte had.

Spar 3.0 Nieuw-Weerdinge

Behalve Spar 3.0 ook café

De nieuwe Spar 3.0 is gevestigd in een pand waarin ook een café zit en heeft een vvo van zo’n 600 vierkante meter. Volgens Van Klinken is het nieuwe oppervlak, 1200 vierkante meter inclusief magazijn en café, een stevige vooruitgang, meldde hij eerder dit jaar. ‘Ter vergelijking: momenteel hebben wij in Nieuw-Weerdinge 360 vierkante meter tot onze beschikking.’ Voordeel is ook dat de nieuwe locatie 32 parkeerplaatsen heeft op eigen terrein. Voor de verhuizing wordt het pand wel stevig verbouwd.

Spar 3.0 Nieuw-Weerdinge

Links het café, rechts de Spar.

Van Klinken heeft grootste Spar van het land

Behalve zijn Spar 3.0 in Nieuw-Weerdinge heeft de ondernemer ook een Spar in het nabijgelegen Valthermond. In die plaats heeft hij de grootste Spar van Nederland, met een vvo van meer dan 1000 vierkante meter. Die winkel was voordat het Spar was een supermarkt onder eigen naam, Jumbo en Coop. Van Klinken komt uit een ondernemersgeslacht: hij nam ooit de supermarkt over van zijn vader.

Reageer op dit artikel