nieuws

Dirk toont nieuwe elementen in Warmoesstraat

Formules 6050

Dirk toont nieuwe elementen in Warmoesstraat
FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

AMSTERDAM – De nieuwe Dirk van den Broek aan de Warmoesstraat heeft een aantal elementen die nieuw zijn voor de formule.

Dirk opende vandaag een stadswinkel (450 m2) in de bekende straat in het centrum van de hoofdstad. In het monumentale pand, een voormalig klooster, zijn moderne technieken toegepast die nog in geen enkele andere Dirk te vinden zijn. ‘Op de beeldschermen die hier in de winkel hangen, tonen we informatie over bijvoorbeeld groente en fruit, ons brood uit eigen bakkerij of de lopende acties. Geldlades bij de kassa kom je hier ook niet tegen. Betalen kan uitsluitend door te pinnen of via SafePay’, zegt supermarktmanager Maikel van der Eng.

Speciale acties voor Dirk

Vanwege het kleine oppervlak zijn er geen winkelwagentjes, maar kunnen klanten alleen gebruik maken van mandjes. Opvallend is ook het actiebeleid. ‘Deze Dirk loopt niet mee met de landelijke acties, maar er wordt een speciale flyer verspreid met acties die enkel bij deze Dirk verkrijgbaar zijn’, aldus Van der Eng. ‘En bijzonder is dat we hier frisdranken, bier en wijn gekoeld verkopen.’

Oprichter Dirk van den Broek senior aanwezig

Volgens Van der Eng kan de klant in de winkel terecht voor alle dagelijkse boodschappen. ‘Verder is het een ‘gewone’ Dirk, dus lage prijzen, dagelijks verse groenten en fruit, brood uit eigen bakkerij en vlees uit eigen slagerij.’ De supermarkt werd donderdagochtend onder het toeziend oog van oprichter Dirk van den Broek senior, directeur Marcel Huizing en twee Zusters Augustinessen, geopend door oud-woordvoerder van de Amsterdamse politie Klaas Wilting.

Fietstaxi’s Dirk brengen klant naar huis

Vanwege de opening zijn er ook prijzen te winnen. Klanten ontvangen tot en met zaterdag 3 december bij elke €10 aan boodschappen een kraskaart. Daarmee maken ze kans op de hoofdprijs, een Dirk bakfiets, of één van de andere prijzen: waardebonnen, Dirk-producten of een bijzonder uitje in Amsterdam. Ook rijden er in de openingsweek speciale Dirk fietstaxi’s rond om klanten met hun boodschappen gratis thuis te brengen (zie foto).

Reageer op dit artikel