nieuws

Dc-personeel AH Home Shop Center dreigt met acties

Formules 2850

Dc-personeel AH Home Shop Center dreigt met acties
Het Home Shop Center van AH in De Meern. Foto: Albert Heijn

DE MEERN – Medewerkers van het distributiecentrum AH Online (Home Shop Center, HSC) in De Meern gaan actie voeren als Albert Heijn de supermarkt-cao niet naleeft.

Dit meldt vakbond FNV Handel in een persbericht. Bovendien eisen de medewerkers dat uitzendkrachten in dienst treden van AH Online en dat de werkdruk wordt teruggedrongen, meldt Logistiek.nl. Om hun eisen kracht bij te zetten overhandigen ongeveer 40 medewerkers van het AH Home Shop Center in De Meern vandaag een petitie aan Marcel Hamers, operations manager HSC. De petitie is ondertekend door 400 medewerkers. Als Albert Heijn niet voor eind november ingaat op de eis om de supermarkt-cao na te leven, dan gaan de medewerkers van het HSC zich met vakbond FNV Handel beraden op verdere acties.

AH moet supermarkt cao naleven in Home Shop Center

Volgens medewerkers van het HSC krijgen zij geen toeslagen voor het werken in de avond, nacht en op zaterdag. Dat is rond de 70 euro bruto per periode, terwijl het bruto salaris ongeveer 1.800 euro is. ‘Volgens AH zijn we een winkel omdat we direct leveren aan consumenten’, zegt David Onland, werkzaam bij het HSC, in het persbericht. ‘Maar dat slaat nergens op, want AH zegt zelf dat wij een van de landelijke distributiecentra voor de online bestelde boodschappen zijn. Albert Heijn moet dus gewoon de supermarkt-cao volgen, wij hebben recht op de toeslagen.’

Werkdruk is structureel

FNV Handel meldt ook dat de medewerkers in het HSC kampen met een hoge werkdruk. ‘Het succes van AH Online is merkbaar op de werkvloer. De hoeveelheid werk stijgt en zo ook het aantal uitzendkrachten. De werkdruk kan structureel worden teruggedrongen door de uitzendkrachten een dienstverband bij AH Online te geven.’  Volgens de vakbond krijgen zij dan meer zekerheid over werk en inkomen en hun collega’s de zekerheid dat ze blijvend op hen kunnen terugvallen.

300 uitzendkrachten werkzaam in HSC

Het Home Shop Center in De Meern is één van de landelijke distributiecentra van Albert Heijn voor de online bestelde boodschappen. In het HSC werken volgens FNV Handel ruim 500 medewerkers, waarvan circa 300 op uitzendbasis.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel