nieuws

Coop op de bres voor Liliane Fonds

Formules 1226

Coop op de bres voor Liliane Fonds

VELP – Coop komt in actie voor het Liliane Fonds. Klanten kunnen acht weken lang hun statiegeld doneren. De supermarktketen verdubbelt het eindbedrag.

Het Liliane Fonds steunt kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld.

Wisselende goede doelen

Sinds 2008 organiseert Coop elk jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Zo was er in 2014 de actie voor de KNGF Geleidehonden. En eerder dit jaar werd ingezameld voor De Liedjesfabriek, een organisatie die zieke kinderen in ziekenhuizen bezoekt. Met de acties is in totaal al meer dan €1,5 miljoen opgehaald.

Liliane Fonds steunde 90.650 kinderen

Het Liliane Fonds werkt aan een wereld waarin kinderen met een handicap, die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. De steun die kinderen krijgen, werkt op de korte én de lange termijn door in hun leven. In 2015 steunde het Liliane Fonds 90.650 kinderen met een handicap.

Omgeving toegankelijker

Kees van den Broek, directeur-bestuurder Liliane Fonds: ‘Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken we deze kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Zo kunnen ze meedoen in de samenleving. De landenprogramma’s die wij financieren zorgen dat kinderen lichamelijk beter gaan functioneren, dat ze naar school kunnen en dat ze zelfverzekerder worden. En dat ze voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Dankzij deze sympathieke statiegeldactie van Coop kan het Liliane Fonds nog meer kinderen helpen.’

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel