nieuws

Aldi Oisterwijk definitief van de baan

Formules 1491

Aldi Oisterwijk definitief van de baan

DEN HAAG – De Raad van State besliste woensdag definitief dat een Aldi aan de Kerkstraat in Oisterwijk niet mogelijk is.

Dat meldt het Brabants Dagblad.  Volgens de hoogste bestuursrechter kan de discounter niet genoeg parkeerplaatsen aanleggen aan de Kerkstraat waardoor vestiging niet mogelijk is.

Klanten kunnen voertuig niet kwijt

Volgens berekeningen zullen tenminste drie klanten van Aldi die met de auto komen hun voertuig niet kwijt kunnen.

Raad van State gaat niet in op laden en lossen

In juni stapte Aldi Best B.V. naar de Raad van State tegen de gemeente Oisterwijk. Het gemeentebestuur wees niet alleen op het tekort aan parkeerruimte maar ook op problemen bij het laden en lossen. Daar is de Raad van State niet op ingegaan omdat het plan van Aldi al strandt op het gebrek aan parkeerruimte.

Aldi leek zich wel te mogen vestigen

Er is al jaren gedoe rond het al dan niet vestigen van de discounter. In januari van 2013  werd eerst nog wel een omgevingsvergunning verleend aan Aldi. Dat leidde tot een golf aan protesten in de directe omgeving. Omwonenden vreesden vooral veel overlast door het gebrek aan parkeerplaatsen bij het beoogde vestigingspunt. Oisterwijk trok de verleende omgevingsvergunning later weer in. In september 2014 leek, in tegenstelling tot eerdere berichten,  de Duitse keten zich wél weer te mogen vestigen in het voormalige pand van meubelmaker Jansen. Nu lijkt aan alle onzekerheid een einde te zijn gekomen.

Reageer op dit artikel