nieuws

Aldi laat alle winkels doneren aan Voedselbank

Formules 8125

Aldi laat alle winkels doneren aan Voedselbank

HOUTEN – Alle filialen van Aldi gaan op termijn wekelijks doneren aan de lokale voedselbanken.

Voedselbanken Nederland en Aldi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken vanaf nu landelijk structureel samen. De bedoeling is dat op termijn alle filialen van Aldi, rond de 500,  in een landelijke uitrol producten aan lokale voedselbanken gaan doneren.

Meerdere keren per week doneren

De vestigingen van Aldi verstrekken, afhankelijk van de capaciteit van de voedselbanken, meerdere keren per week levensmiddelen. ‘We zijn heel erg blij met de samenwerking met Aldi. In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoede grens. Doordat Aldi met haar filialen een landelijke dekking heeft, kunnen ze echt iets toevoegen in ons aanbod aan de 90.000 mensen die wij wekelijks helpen’, zegt Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland, in een reactie.

Pilots in de regio’s Dordrecht en Neder-Veluwe

Aldi startte in de zomer dit jaar pilots in de regio’s Dordrecht en Neder-Veluwe. Inmiddels zijn er tientallen filialen gekoppeld aan lokale voedselbanken. Dit wordt in de komende periode structureel uitgebreid met zoveel mogelijk vestigingen van de voedselbanken.

Samenwerking speerpunt voor Aldi

Voor Aldi is de samenwerking een speerpunt in haar beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In het Maatschappelijk Jaarverslag 2016 werd de samenwerking met de voedselbanken al aangekondigd. In Nederland zijn er op dit moment 520 uitgiftepunten van voedselbanken met in totaal meer dan 10.000 vrijwilligers die het mogelijk maken de voedselpakketten samen te stellen.

Reageer op dit artikel