nieuws

Ahold Delhaize: Deal met leveranciers nabij

Formules 3032

Ahold Delhaize: Deal met leveranciers nabij

ZAANDAM – Ahold Delhaize heeft overeenstemming bereikt met het grootste deel van zijn leveranciers.

‘Er zijn nog een paar leveranciers waar geen deal mee is, maar ik verwacht dat het goed komt. Er waren grote prijsverschillen tussen de twee landen. Ik begreep dat gewoon niet’, zegt topman Dick Boer in de Financiële Telegraaf.

Clash met Kraft Heinz

Distrifood meldde begin augustus dat de nieuwe combinatie op dat moment gesprekken voerde met honderd grote A-merkleveranciers. Duidelijk werd dat Ahold Delhaize per 1 januari 2016 van die leveranciers met terugwerkende kracht een integratiebonus en nieuwe condities eiste. Destijds meldden bronnen in dit blad dat de gesprekken door de leveranciers als eenzijdig werden ervaren. Gedurende de onderhandelingen clashte Ahold Delhaize met Kraft Heinz en boycotte enkele producten tijdelijk.

Leveranciers in de VS

Boer stipt in het dagblad aan dat overeenstemming met de leveranciers in de VS nog niet in zicht is. ‘We zijn daar net begonnen met de voorbereidingen voor de integratie. Er vinden nu de eerste gesprekken plaats met leveranciers.’ Volgens Boer zit Ahold Delhaize op schema wat betreft de synergievoordelen. ‘Ahold Delhaize ligt on track voor de beloofde €500 miljoen aan synergie.’

Reageer op dit artikel