nieuws

Ahold Delhaize begint met groei

Formules 1700

Ahold Delhaize begint met groei
Foto: ANP

ZAANDAM – Het nieuwe supermarktbedrijf Ahold Delhaize heeft vorig kwartaal de omzet zien groeien. Topman Dick Boer spreekt van een ‘aanzienlijke vooruitgang’.

Ahold Delhaize meldt een omzetgroei van 2,6 procent in het derde kwartaal, tot 14,5 miljard euro. De cijfers van vorig jaar zijn daarbij aangepast om de gevolgen van de in juli afgeronde fusie te kunnen aangeven. Het concern zag de voor eenmalige posten aangepaste operationele winst met 4 procent toenemen tot 513 miljoen euro. Ahold Delhaize boekte een nettowinst van 236 miljoen euro.

Nederland motor achter groei

Vooral in Nederland werden de verkopen verder opgevoerd, blijkt uit de eerste gezamenlijke kwartaalcijfers van het Nederlands-Belgische fusiebedrijf.  De verkopen in Nederland namen met ruim 4 procent toe, dankzij sterke groei bij Albert Heijn en online. Delhaize en Ahold wisten hun opbrengsten in de Verenigde Staten met respectievelijk 0,6 en 2 procent op te voeren. Delhaize haalde in België een plus van bijna 2 procent.

Dalende prijzen in VS

In de VS, de grootste markt van het concern, houdt Ahold Delhaize last van dalende prijzen. Daar komt in de laatste maanden van dit jaar geen verandering meer in, voorspelde het bedrijf. Ahold Delhaize verwacht zijn totale winstmarge in het laatste kwartaal op het peil van de afgelopen maanden te kunnen houden. De operationele marge stabiliseerde vorig kwartaal op 3,5 procent.

Dick Boer: ‘aanzienlijke vooruitgang’

Topman Dick Boer sprak van aanzienlijke vooruitgang in de eerste maanden van het nieuwe bedrijf. Op 7 december presenteert hij meer gedetailleerde plannen naar aanleiding van de integratie van Ahold en Delhaize.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel