nieuws

AH opent duurzaamste super van Europa

Formules 17041

PURMEREND – De AH XL in Purmerend mag zich vanaf vandaag de duurzaamste supermarkt van Europa noemen.

AH opent duurzaamste super van Europa

De AH XL werd woensdag heropend na een verbouwing van twee weken. Door een reeks aan innovatieve energiebesparende maatregelen is de winkel niet alleen 100% CO2 neutraal, er wordt ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorzien van elektriciteit en warmte. De winkel is verder volledig voorzien van led verlichting die werkt op bewegingssensoren. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten zijn er E-Cars-oplaadpunten die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

Klant kan kruiden plukken in AH XL

De XL heeft op de winkelvloer ook een aantal nieuwe concepten. Zo kan de klant kruiden plukken in de zogenoemde kruidentuin (zie foto). Het gaat om een mini-kas waar kruiden opgekweekt worden gedurende de laatste weken van het groeiproces. Klanten plukken de volgroeide kruiden zelf en kiezen zo de gewenste soorten en hoeveelheid.

Zelf producten scheppen en tappen

Verder is het mogelijk om zelf schaal- en schelpdieren te scheppen uit een diepvriesmeubel en kan de klant zelf koffiebonen, theekruiden, olijfolie, snoepjes en hagelslag (zie foto) tappen. In de AH XL worden ook diverse versconcepten geïntroduceerd, zoals het branden van verse noten en de toevoeging van een Fish Tales Market. Hier is onder meer verse vis op ijs te krijgen. De agf-afdeling heeft de beschikking over een sappen- en yoghurtbar.

Nederland, Purmerend , 2 november 2016. Vandaag ging de Albert Heijn XL in Purmerend weer open na een  ingrijpende verbouwing van twee weken. In de allernieuwste XL van Nederland worden klanten volop geïnspireerd door nieuw assortiment en innovatieve concepten. Vers speelt een hoofdrol in de nieuwe Albert Heijn XL. Klanten zien door de hele winkel vernieuwende versconcepten zoals verse vis op ijs en een sappen- en yoghurtbar. De winkeltrip wordt een beleving met de ‘choose it yourself’-concepten zoalskruiden plukken in de kruidentuin, schaal- en schelpdieren scheppen of je favoriete hagelslagsamenstellen.  En door een fors aantal energiebesparende maatregelen mag de XL in Purmerend zich vanaf vandaag de duurzaamste supermarkt van Europa noemen.   Foto en bijschrift vallen buiten verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift.

Etos, Gall&Gall en Pick Up Point

Niet alleen de Albert Heijn is verbouwd, ook de Etos en Gall & Gall in het winkelcentrum zijn vernieuwd volgens de laatste winkelconcepten. Verder is het Pick Up Point, waar klanten de op ah.nl bestelde boodschappen kunnen ophalen, twee keer zo groot geworden.

Reageer op dit artikel