nieuws

AH houdt pilot met pick & mix snoepgoed

Formules 2652

AH houdt pilot met pick & mix snoepgoed
Foto: Facebook AH Kerkelanden

HILVERSUM – AH houdt een pilot met een pick & mix module voor het zelf samenstellen van kleine zakjes snoep door klant.

De pilot is  gestart bij AH Kerkelanden in Hilversum, maar wordt over meer vestigingen uitgerold. ‘Stel vanaf nu bij uw Albert Heijn Kerkelanden uw eigen snoepzakje samen. Als eerste AH van Nederland’, is op de Facebook-pagina van de winkel te lezen. Albert Heijn benadrukt dat de pick & mix module geen uitbreiding van het snoepschap is. ‘Het past binnen de bestaande snoepmeters’, aldus woordvoerder Els van Dijk.

Pilot in meer vestigingen

Het Hilversumse filiaal laat op Facebook trots weten de eerste te zijn met de module. Uit een foto op Facebook blijkt dat klanten en kinderen kunnen kiezen uit circa 18 verschillende snoepjes. Er hangen kleine en iets grotere zakjes bij om zelf te vullen. Het ene zakje is geschikt voor 5 snoepjes en kost €!. In het iets grotere zakje kunnen negen snoepjes voor €1,50.

Met pick & mix kiezen voor kleine porties

Volgens AH is het grote voordeel van zelfscheppen dat nu voor kleinere porties snoep kan worden gekozen. ‘Deze pick & mix module is gericht op feestmomenten en we bieden klanten en kinderen nu de mogelijk om in plaats van een hele zak snoep een heel klein zakje snoep te kopen. Voor zichzelf of om uit te delen.’

Geen kindermarketing

De pick & mix module met snoep staat op de ooghoogte van kleine kinderen. Ah stelt dat de module toch past binnen de koers waarin de keten afziet van marketing gericht op kinderen. ‘We hebben geen kids characters gebruikt en gaan de pilot nog evalueren. Naast de gezonde stappen die we zetten blijven we keuze bieden aan onze klanten, ook in snoep. En ook binnen dit segment zoeken we naar nieuwe en meer verantwoorde invullingen.’

Reageer op dit artikel