nieuws

AH-franchiser wil grote supermarkt in Woerden

Formules 4274

AH-franchiser wil grote supermarkt in Woerden
AH-franchiser Arjan Konincks

WOERDEN – AH-franchisenemer Arjan Konincks wil een ‘gigantische’ supermarkt bouwen in ‘De Hallen’ In Woerden.

De supermarkt van de multifranchiser moet minstens twee en een half keer zo groot worden als het AH-filiaal aan de Wagenstaart in Woerden. Dat betekent dat de nieuw te bouwen winkel een vvo van minimaal 2500 vierkante meter krijgt. Konincks, die AH-vestigingen in Utrecht en Koudekerk aan den Rijn uitbaat, licht in december zijn plannen toe bij de gemeente, schrijft lokale nieuwssite Woerden Dichtbij.

Super op bedrijventerrein

De nieuwe supermarkt moet komen op bedrijventerrein Honthorst in een karakteristiek vormgegeven complex dat bekend staat als ‘De Hallen’ en dat nu nog door een ander bedrijf in gebruik is. Het complex van circa 5000 vierkante meter wordt ontwikkeld door Vios Vastgoed van Woerdenaren Dim Gerritse en Egbert van den Bergh. Naast de AH-supermarkt zouden er een markthal en innovatiehal in het complex moeten komen.

Supermarkten Woerden mogen uitbreiden

Vios en Konincks maakten hun plannen bekend nadat de gemeente Woerden de supermarktenstructuurvisie heeft geactualiseerd. In die visie staat dat er ruimte is voor supermarkten om uit te breiden in Woerden. In sommige wijken zou plaats zijn voor een tweede supermarkt.

De supermarktondernemer maakt de plannen bekend nu de gemeente Woerden een supermarktenstructuurvisie heeft geactualiseerd. Hierin is te lezen dat er ruimte is voor supermarkten om uit te breiden. In bepaalde wijken zou er plaats zijn voor een tweede supermarkt.

Plannen voor nieuwe AH nu bekend maken

Wanneer ‘De Hallen’ precies vrijkomen, is nog niet bekend. ‘Maar wij voelen nu wel het momentum om de plannen kenbaar te maken en in gesprek te treden met de gemeente’, aldus Arjan Konincks tegen Woerden Dichtbij. Volgens hem kan Woerden met een grote supermarkt en een markthal de regionale concurrentie aan met Leidsche Rijn.

Centrum-filiaal AH behouden

In de plannen van Konincks blijft het filiaal van AH in het centrum behouden, iets wat de gemeente graag ziet. ‘Dat hoeft niet op dezelfde locatie te zijn aan de Wagenstraat. Een verhuizing naar een kleine locatie past mogelijk beter in de visie van de gemeente voor een compacte maar kloppende binnenstad. Op de lange termijn zal dit wel meer een stadswinkel worden voor de zogenaamde mandjesklanten’, aldus de AH-franchiser.

Binnenstadvisie vormt obstakel

Of de gemeente mee wil werken aan de plannen van Konincks is nog ongewis. De raad is volgens Woerden Dichtbij verdeeld over de plannen. In een binnenstadvisie staat ook dat geen toestemming wordt verleend aan detailhandel buiten de binnenstad of buiten de bestaande winkelcentra in de wijken.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel