nieuws

Duurzamer eten bij AH met Postcode Loterij

Formules 2653

Duurzamer eten bij AH met Postcode Loterij
Gaston Starreveld, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij, met cadeaukaart in een AH. Foto: Roy Beusker

ZAANDAM – De Nationale Postcode Loterij deelt 2,7 miljoen cadeaukaarten met een waarde van €12,50 uit. Deze kunnen worden gebruikt om duurzamer boodschappen te doen bij Albert Heijn.

Met de cadeaukaarten willen De Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn consumenten stimuleren om te koken met producten ‘die beter zijn voor mens, dier en milieu’.

Cadeaukaarten voor meer dan 1500 producten

Deze week ontvangen alle 2,7 miljoen Postcode Loterij-deelnemers de cadeaukaarten. Hiermee kunnen zij tot en met 20 november bij AH duurzamere producten kopen. Er is keuze uit meer dan 1500 producten van AH en Unilever met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel en milieu.  Het zijn artikelen met het Beter Leven keurmerk, MSC-keurmerk, het keurmerk van Rainforest Alliance of producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouwprogramma.

Assortiment duurzame producten bij AH gegroeid

‘In het afgelopen jaar is het assortiment duurzamere producten weer enorm gegroeid bij AH. In vrijwel alle productgroepen is een duurzamere variant te vinden’, meldt Emma Coles namens de marktleider. ‘Wij hopen dat veel mensen de cadeaukaart gaan gebruiken en ook na de actie duurzamere producten uit het schap kiezen.’

Een duurzamere draai

Anniek Mauser, directeur Duurzaamheid Unilever Benelux:  ‘Met de actie Doe maar lekker Duurzaam willen we heel Nederland laten zien hoe eenvoudig en betaalbaar het is om een duurzamere draai te geven aan de maaltijd.’  Imme Rog, managing director Postcode Loterij, wil consumenten stimuleren vaker voor duurzamere producten te kiezen. ‘Met de cadeaukaart kunnen deelnemers ontdekken hoe makkelijk en lekker duurzamer koken kan zijn.’

 

Reageer op dit artikel