nieuws

ACM: AH mag winkels Koornneef overnemen

Formules 2398

ACM: AH mag winkels Koornneef overnemen

NAALDWIJK – Albert Heijn krijgt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming om drie supermarkten van franchisenemer Edward Koornneef over te nemen.

De ACM stelt dat er al sinds 2002 een sterke binding bestaat tussen Albert Heijn als franchisegever en Koornneef als franchisenemer, meldt Nu.nl. ‘De marktpositie van de Koornneef-supermarkten wordt dan ook toegerekend aan Albert Heijn. Door de concentratie verandert het marktaandeel van Albert Heijn daarom niet. De supermarkten waren en blijven Albert Heijn-supermarkten’, aldus de toezichthouder.

Overstap Koornneef naar Jumbo

Eind augustus bevestigde Ton van Veen tegenover Distrifood.nl dat Koornneef de overstap maakte van Albert Heijn naar Jumbo. Met de bevestiging van Van Veen kwam een einde aan de speculaties over de plannen van Edward Koornneef. De ondernemer verkocht eerder zijn Albert Heijn-supermarkten in Naaldwijk, Wateringen en Honselersdijk aan Ahold Delhaize.

Jumbo-winkels in Naaldwijk en Wateringen

Die bekendmaking volgde op het nieuws dat de partner van Koornneef, de Jumbo in Oud-Beijerland had overgenomen. Kort daarna volgde de overname van de Jumbo-winkels in Naaldwijk en Wateringen. Koornneef is ook nog bezig met de realisatie van een winkelruimte in Kwintsheul. Wat daar op de gevel komt te staan, is nog niet bekend.

Koornneef eerste ondernemer met Foodmarkt

1 november meldde Jumbo dat Koornneef de eerste ondernemer wordt die een Foodmarkt van de Junbo-formule gaat exploiteren. De Foodmarkt krijgt een plek in het nieuwbouwproject De Rentmeester, naast winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Wanneer de Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk geopend wordt, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel