nieuws

Spar neemt CoopCompact Nagele over

Formules 2291

Spar neemt CoopCompact Nagele over
De Spar in Asperen, volgens het nieuwste concept. Foto: Bert Jansen

NAGELE – Spar heeft vandaag (donderdag) in Nagele een nieuwe winkel geopend. In het pand aan de Ring 86 was tot voor kort een CoopCompact gevestigd.

De winkel wordt gerund door de jonge ondernemer Auke van Slooten (25), telg uit een echte Spar-familie. Zijn ouders exploiteren al jaren een tweetal Attent-winkels.

Nagele bijzonder dorp

Het dorp Nagele ligt in de Gemeente Noordoostpolder, waartoe ook Ens en Creil behoren. In beide plaatsen is eveneens een Spar gevestigd. De ondernemer Auke van Slooten woont in Urk. Volgens Spar is hij daardoor goed ‘op de hoogte van de lokale gewoonten, spreekt het bijzondere dialect en kent veel mensen in Nagele omdat 50 procent van de inwoners een Urker oorsprong heeft.

Winkelpand werd volledig vernieuwd

Het pand waar Auke van Slooten zijn Spar-winkel opent en waar tot voor kort de CoopCompact zat van de familie De Wit, is compleet verbouwd en gemoderniseerd. Het plafond, de koelingen, de vloer, alles werd vernieuwd. ‘De inwoners van Nagele zullen hun ogen uitkijken als ze de winkel binnenkomen’, verwacht Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar.

Attent Sterksel wordt Spar

Behalve de nieuwe winkel in Nagele kondigt Spar ook de ombouw van een Attent naar Spar aan. In het Noord-Brabantse Sterksel opent op 20 oktober een gloednieuwe winkel. Bijzonder aan de winkel is dat deze eigendom is van een coöperatie van dorpsbewoners. Deze werd in 2004 opgericht met als doel het behouden van een winkelvoorziening in het dorp met 1500 inwoners. In 2012 werd de winkel een Attent. Omdat de coöperatie en bedrijfsleider Wesley Beelen van mening zijn dat de Spar-formule beter aansluit bij de wensen van de dorpsbewoners, is de winkel verbouwd en omgeturnd tot een eigentijdse Spar.

Reageer op dit artikel