nieuws

Valse bommelding bij Assense Jumbo

Formules 1431

Valse bommelding bij Assense Jumbo

ASSEN – In Assen was vanmiddag enkele uren het gehele winkelcentrum Marsdijk ontruimd vanwege een bommelding. Die was gericht tegen de Jumbo-supermarkt, maar bleek vals alarm.

De omgeving van het winkelcentrum is iets na half zes weer vrijgegeven, meldt Dagblad van het Noorden. Uit onderzoek van een bomverkenner samen met politie, brandweer en de bedrijfsleider van Jumbo bleek dat er geen verdachte objecten in de winkel aanwezig waren.

Bezoekers op parkeerterrein

Alle winkels kregen rond 16 uur vanmiddag te horen dat ze naar buiten moesten, Het gehele winkelcentrum werd ontruimd. Bezoekers en medewerkers van het centrum verzamelden zich op het parkeerterrein.

Intern systeem bij Jumbo

Volgens personeel van Jumbo kwam de bommelding binnen via een intern systeem aldus de regionale krant eerder vanmiddag. Dit systeem is alleen te gebruiken via een frequentie die enkel bij medewerkers van Jumbo bekend is aldus de regionale krant. Het vermoeden bestond dat het systeem was gekraakt, of dat de melding door een personeelslid van Jumbo was gedaan.

Jumbo afgeperst

In 2015 werd Jumbo afgeperst. Alex O. stuurde brieven naar de supermarkt waarin hij dreigde dat hij bommen zou leggen. Bij twee filialen in Groningen plaatste hij explosieven. Bij een van die supermarkten ging ook echt een kleine bom af. O. werd in juli veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.

Distrifood deed live verslag

Distrifood was in juni in de rechtbank in Groningen aanwezig om LIVE verslag te doen van de zitting. In dit blog is alles over de zaak terug te lezen.

 

Reageer op dit artikel