nieuws

Lidl bouwt dc in Oosterhout

Formules 3214

Lidl bouwt dc in Oosterhout

OOSTERHOUT – Lidl gaat een groot distributiecentrum bouwen in het Gelderse Oosterhout.

Het nieuwe dc van de Duitse supermarktketen wordt 500 meter lang en moet de blikvanger worden van het bedrijventerrein dat momenteel langs de A15 in Oosterhout verschijnt, aldus De Gelderlander.

Vier toegangen

Het distributiecentrum krijgt vier toegangen; twee voor de vrachtwagens, eentje voor auto’s en één voor fietsers. Het distributiecentrum wordt, zoals de laatste jaren bij Lidl te doen gebruikelijk, geheel zelfvoorzienend wat betreft energieverbruik. Grondwarmte moet zorgen voor de verwarming en koeling van de opslagruimtes en kantoor.

Windmolens

Voor de elektra maakt Lidl gebruik van de windmolens die langs de A15 verrijzen. Het distributiecentrum in Oosterhout wordt het zevende dc van de Duitsers in Nederland en het 167e wereldwijd. Bij Lidl Nederland zijn ze op dit moment overigens bezig met de afronding van het dc in Waddinxveen. Dat is het zesde in ons land en volgens Lidl het meest duurzame distributiecentrum van Nederland. het wordt op 31 oktober geopend.

Reageer op dit artikel