nieuws

Klanten Jumbo doneren tetanusprikken

Formules 895

Klanten Jumbo doneren tetanusprikken

VEGHEL – Klanten van Jumbo kunnen vanaf woensdag 5 tot en met 12 oktober Unicef steunen in de strijd tegen tetanus bij pasgeboren baby’s en jonge moeders. Daarnaast liggen bij iedere Jumbo prikplaten.

Bij aanschaf van een pak Pampers doneert het luiermerk een tetanusvaccin aan Unicef. Jumbo verdubbelt het totaal aantal vaccins dat gedoneerd wordt.

Prikplaten in iedere winkel van Jumbo

Ook kunnen kinderen meehelpen met de actie ‘Prikken voor Prikken’. Bij iedere Jumbo winkel liggen prikplaten klaar. Iedere geprikte, versierde en ingeleverde prikplaat levert een extra vaccin op. Kinderen kunnen de prikplaten tot en met zondag 16 oktober inleveren.

Zo veel mogelijk vaccins

‘Bij ons komen veel gezinnen met kinderen, dus als er een plek is waar deze actie goed past, dan is het bij Jumbo’, vertelt Wim Junte, Directeur Marketing a.i. bij Jumbo Supermarkten. ‘Graag leveren we ook dit jaar onze bijdrage en hopen we samen met onze klanten zo veel mogelijk tetanusprikken op te halen.’

Aanbiedingen van Ariel

Naast de donatie van vaccins bij aanschaf van Pampers en de vaccins die kinderen bij elkaar prikken, heeft Jumbo gedurende de actieperiode, bovenop de laagste prijsgarantie, ook enkele aanbiedingen van Ariel, Always, Lenor en Dreft die extra tetanusvaccins voor Unicef opleveren.

Veel vaccins nodig

Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie en komt veel voor in ontwikkelingslanden waar vrouwen bevallen in onhygiënische omstandigheden. Voor 67 miljoen vrouwen en hun pasgeboren baby’s is tetanus een levensbedreigend risico. Jaarlijks sterven 49.000 baby’s in hun eerste levensmaand aan de gevolgen van tetanus. Daarom steunt Jumbo Unicef door mee te doen aan de landelijke actie ‘1 pak Pampers = 1 vaccin’ en door zelf prikplaten uit te delen onder kinderen die mogen ‘prikken voor prikken’.

Reageer op dit artikel