nieuws

Kingsalmarkt Amstelveen wordt Jumbo

Formules 7998

Kingsalmarkt Amstelveen wordt Jumbo
De Kingsalmarkt in 2011. Foto: Fotopersbureau Dijkstra

AMSTELVEEN – De Kingsalmarkt in Amstelveen wordt omgebouwd tot Jumbo. De supermarkt die bekendstaat om zijn buitenlandse assortiment heropent op 30 november.

De Kingsalmarkt is een familiebedrijf uit Amstelveen dat al ruim 50 jaar bestaat en waar sinds 2008 de derde generatie de scepter zwaait. Huidig ondernemer is Cartouche Veenbrink, die het stokje overnam van zijn vader Tony en diens broers Cees en Herman.

Kingsalmarkt won diverse prijzen

De winkel aan de Rembrandtweg in Amstelveen sleepte in de loop der jaren diverse prijzen en nominaties in de wacht. Zo was de zaak finalist in de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing in 2010, diepvrieswinkel van het jaar in 1984, beste winkel van Nederland in 2000 en sinds 2013 het Super Supermarkt Keurmerk.

Ondernemer kijkt uit naar heropening

De huidige Kingsalmarkt meet zo’n 600 m2 vvo, na ombouw tot Jumbo zal dit ruim 630 m2 zijn, meldt de lokale nieuwssite Amstelveenweb. Ondernemer Cartouche Veenbrink zegt op de website trots te zijn op zijn toekomstige winkel: ‘Ik kijk er naar uit om de deuren te openen. De nieuwe winkel wordt prachtig en ik wil iedereen dan ook van harte uitnodigen om op woensdag 30 november 2016 een kijkje te komen nemen. Samen met mijn team kijk ik er naar uit om klanten te inspireren en hen te laten ervaren wat de unieke Jumbo formule inhoudt: de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service.’

Cartouche Veenbrink Kingsalmarkt

Ondernemer Cartouche Veenbrink in 2011. Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Winkel in 2011 vernieuwd

In 2011 onderging de Kingsalmarkt voor het laatst een grote verbouwing. Distrifood maakte destijds een fotoreportage van de winkel, die voor een bedrag van €1 miljoen werd vernieuwd.

Reageer op dit artikel