nieuws

Jumbo wint Family Business Legacy Award

Formules 2221

Jumbo wint Family Business Legacy Award

DORDRECHT – Jumbo is de eerste formule die de Family Business Legacy Award heeft gewonnen.

De prijs maakte voor het eerst deel uit van het Entrepreneur Of The Year award-gala. De verkiezing is volgens de initiatiefnemers bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken. De Entrepreneur Of The Year award wordt jaarlijks in ruim zestig landen uitgereikt.

Jumbo intelligent familiebedrijf

Tijdens de finale werd Jumbo als eerste winnaar van de familieprijs geroemd als een bedrijf dat intelligent met de status ‘familiebedrijf’ omgaat. ‘Het is een bedrijf dat weet dat het zijn van een familiebedrijf op zichzelf geen garantie is voor succes, maar dat het aankomt op precies de goede mix tussen familiewaarden en professioneel leiderschap. Een bedrijf dat zichzelf omschrijft als ‘één familie van 60.000 medewerkers’. Medewerkers die worden gestimuleerd om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te nemen en die daar ook de ruimte voor krijgen, en voor wie trots misschien wel de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is’, aldus de jury.

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager

Jumbo wordt als winnaar lid van het wereldwijde Family Business Network en neemt zodoende deel aan het exclusieve Family Business Summit in Monaco. De awards werden dit jaar voor de eenentwintigste keer uitgereikt. Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager is verkozen tot EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2016. ‘Korteweg heeft de jury overtuigd en geïnspireerd met een volstrekt unieke visie. Hij vertaalt oprecht idealisme in down-to-earth ondernemerschap, durft daarbij de gebaande paden te verlaten en bouwt op die manier niet alleen aan een succesvol bedrijf, maar ook aan een legacy van potentieel onschatbare waarde’, zo meldt het juryrapport.

Pieter Zwart van Coolblue

De jury benoemde Pieter Zwart van Coolblue tot winnaar in de categorie Entrepreneur Of The Year. Deze winnaar is volgens de jury een ondernemer die vanuit het niets is begonnen met als ambitie om hét voorbeeldbedrijf te worden op het gebied van klantgericht ondernemen, en die daarmee niet alleen voor zijn medewerkers, maar voor heel ondernemend Nederland een boegbeeld is geworden.

Reageer op dit artikel