nieuws

ING vervangt geldautomaten in AH’s

Formules 1950

ING vervangt geldautomaten in AH’s
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

HILVERSUM – ING-bank vervangt in de strijd tegen plofkraken in hoog tempo de geldautomaten in vestigingen van AH.

In de strijd tegen de hausse aan plofkraken heeft ING-bank inmiddels al de helft van de circa 850 pinautomaten vervangen bij vestigingen van AH. Ook stopt de bank voorlopig geen briefjes van €50 meer in de geldautomatenautomaten, meldt de NOS. Ook afgelopen nacht is weer een automaat in een AH opgeblazen en daarmee staat de teller op 44 al dan niet geslaagde pogingen een geldautomaat in een AH te kraken.

Geen briefjes van €50 in geldautomaten

De verouderde automaten worden vervangen door beter beveiligde en steviger exemplaren. Dat zou plofkrakers meten afschrikken. Door geen briefjes van €50 meer in de automaten te stoppen, en het aantal biljetten van €20 te verminderen, wordt de potentiële buit kleiner. Op die manier proberen AH en ING het voor plofkrakers minder aantrekkelijk te maken om het risico te nemen.

Groep van 150 tot 200 plofkrakers

De politie richt zich met zijn onderzoek op een groep van circa 150 tot 200 personen uit de regio Utrecht/Amsterdam. Ze zouden ook verantwoordelijk zijn voor plofkraken net over de grens in Duitsland. De afgelopen weken heeft de politie tien ‘belangrijke’ verdachten opgepakt, zij zitten nog vast.

Vervangen geldautomaten tijdrovende klus

ING-bank denkt nog enkele weken nodig te hebben om alle automaten te vervangen. Het is voor het eerst dat ING en AH een toelichting geven. Tot nu toe deden beide partijen er het zwijgen toe over welke maatregelen zij namen in de strijd tegen plofkrakers.

Reageer op dit artikel