nieuws

Hema: Buitenland over tien jaar omzetmotor

Formules 1363

Hema: Buitenland over tien jaar omzetmotor

AMSTERDAM – Over tien jaar wil Hema het grootste deel van zijn omzet uit het buitenland halen.

Dat zegt topman Tjeerd Jegen van de warenhuisketen. ‘Als je maar in één land blijft ga je het uiteindelijk verliezen van zaken als Primark, Action en Ikea. Die zijn ook allemaal in meer landen actief’, zegt Jegen.

Rookworst en taart in Hema

In die winkels zullen waarschijnlijk ook de beroemde rookworsten en taarten van Hema worden verkocht. Onlangs opende Hema vestigingen in Spanje en Frankrijk. Daar zitten die verkooptoppers nog niet in het assortiment. Als er op termijn meer buitenlandse winkels worden geopend, dan is volgens Jegen het aanbieden van versproducten over de grens een stuk aantrekkelijker.

Webwinkel Hema kan Sintdrukte niet aan

Hema wil online groeien

Van de ruim zevenhonderd filialen zijn er nu zo’n zeshonderd in Nederland te vinden. Ook online wil de warenhuisketen groeien. Hema is het afgelopen jaar begonnen met het vernieuwen van zijn webwinkel.

Speciale editie Linda

Hema viert de komende weken zijn negentigjarige jubileum onder meer met een speciale verjaardagstaart, die in de winkels te koop is. Ook komt er een speciale Hema-editie uit van damesblad Linda.

Initiatief Bijenkorf

Op 4 november 1926 opende de eerste winkel van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA) de deuren. Dat gebeurde destijds op initiatief van de Bijenkorf, omdat het bestuur van dat luxe warenhuis ook een financieel minder bedeelde groep wilde bedienen. De HEMA-rookworst deed tien jaar later zijn intrede.

Reageer op dit artikel