nieuws

HelloFresh test bezorgen met de fiets

Formules 1544

HelloFresh test bezorgen met de fiets

AMSTERDAM – HelloFresh gaat maaltijden bezorgen met eco-neutrale, elektrische fietsen die voorzien zijn van een gekoelde opslagcapaciteit.

De test van de maaltijdbox-service start deze maand in Amsterdam. De fietsen worden opgeladen via laadstations die op zonne-energie functioneren. Na een testperiode van een maand binnen de ring van Amsterdam wordt er mogelijk opgeschaald naar andere delen van de Randstad. Ook wordt bekeken of andere bestellingen door fietskoeriers kunnen worden bezorgd. De fietsbezorging levert geen extra kosten op voor klanten van HelloFresh.  De maaltijdbox-service start de service in samenwerking met FoodLogica, een startup op het gebied van duurzame logistiek.

Fiets HelloFresh zorgt voor minder uitstoot

‘De fietsdelivery zorgt voor minder verkeer in de binnenstad en een verlaging van CO2-uitstoot. Als bedrijf dat aan grootschalig transport doet nemen we op deze manier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de logistieke sector, ook door open te staan voor partijen die gebruik willen maken van ons gekoelde distributienetwerk. We oriënteren ons in dit stadium op allerlei samenwerkingen’, zegt Olaf Vreeburg, operationeel manager bij HelloFresh.

Bezorgroute HelloFresh online volgen

Daarnaast biedt HelloFresh klanten binnenkort de optie om de bezorgroute vanaf een half uur voorafgaand aan het aflevermoment real-time online te kunnen volgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de installatie van navigatiesoftware bij alle bezorgauto’s. Klanten van HelloFresh krijgen een sms’je op het moment dat hun maaltijdbox onderweg is. Daar wordt een tracking-link aan toegevoegd, waarmee de exacte locatie van de chauffeur te zien is. De fietsbezorging is in dit stadium nog niet traceerbaar, maar HelloFresh sluit die mogelijkheid voor de toekomst niet uit.

Nieuw distributiecentrum voor formule

HelloFresh vergrootte eerder deze maand haar logistieke capaciteit, door de opening van een nieuw distributiecentrum in Maastricht. Hier vandaan vertrekken de bestellingen voor de zuidelijke gebieden, wat voor kortere transportafstanden gaat zorgen.

Reageer op dit artikel