nieuws

Delen Versmarkt in nieuwe Hoogvliets

Formules 1954

Delen Versmarkt in nieuwe Hoogvliets

ALPHEN AAN DEN RIJN – Nieuwe winkels van Hoogvliet kunnen rekenen op elementen uit de Versmarkt-formule. Ook sluit Hoogvliet niet uit dat er nieuwe Versmarkten worden geopend.

Die conclusies worden duidelijk uit antwoorden van Hoogvliet-directeur Siep de Haan op vragen van Distrifood.

Elementen uit Versmarkt-concept

De Haan bevestigt dat elke nieuwe supermarkt van Hoogvliet die vanaf nu wordt geopend, de beschikking krijgt over elementen uit het Versmarkt-concept. ‘In de formule-ontwikkeling richting 2020 zal dat inderdaad het geval zijn’, zegt de topman van Hoogvliet.

Ook integratie in bestaande vestigingen

Ook in bestaande vestigingen van de supermarktketen gaat de formule door met het integreren van Versmarkt-elementen. De Haan: ‘Het betreft meerdere Hoogvliet-winkels, maar over het aantal doen we geen mededelingen.’ Een voorbeeld is de supermarkt aan de Theresiastraat in Den Haag, waar elementen uit het versconcept zijn toegevoegd.

Hoogvliet sluit Zaltbommel

Hoogvliet sluit op 12 november de deuren van zijn Versmarkt-winkel in Zaltbommel. De eerste vestiging van de versformule, in Hendrik-Ido-Ambacht, hield er 31 december 2015 mee op. Het einde van die winkels betekent volgens De Haan echter niet dat er nooit meer verswinkels van Hoogvliet de deuren zullen openen. ‘Wij sluiten niet uit dat er nog nieuwe Versmarkten of een vorm daarvan worden geopend. De learnings over het concept, de locaties en de reacties van consumenten hebben ons veel inzicht gegeven over het bestaansrecht van dit soort nieuwe concepten. Daaruit concluderen wij dat er wel degelijk kansen liggen. Over in welke gebieden wij de kansen zien, doen we geen uitspraken.’

Uitbreiding aanbod verse producten

Ook is te verwachten dat Hoogvliet de komende jaren in nieuw te openen supermarkten het aanbod verse producten uitbreidt. ‘Er komen nieuwe elementen, maar die gaan we nog niet noemen. Ze zijn te zien in een behoorlijk aantal nieuw te openen winkels in 2017 en 2018’, zegt De Haan.

Ontwikkeling van de Versmarkt-formule

De Haan ziet het leerproces tijdens de ontwikkeling van de Versmarkt-formule als belangrijkste les. ‘Je moet vooral ondernemen om nieuwe insights en kansen te kunnen vaststellen. Dat gaat gepaard met betalen van leergeld en verrijkt onze inzichten voor de verdere ontwikkeling van de formule.’ Na 12 november neemt Coop de ruimte die Hoogvliet in Zaltbommel achterlaat over.

Reageer op dit artikel