nieuws

Contactloos betalen in alle winkels van Dirk

Formules 1441

VELSEN-NOORD – Alle supermarkten van Dirk van den Broek zijn nu voorzien van nieuwe pinapparaten die geschikt zijn voor contactloos betalen.

Contactloos betalen in alle winkels van Dirk

Hierdoor verloopt het betaalproces in de 113 winkels sneller, laat Detailresult in een persbericht weten.

Betere doorstroming bij de kassa

Directeur Marcel Huizing van Dirk: ‘We willen de rijen bij de kassa voor onze klanten zo kort mogelijk houden. Met deze nieuwe manier van betalen gaat het afrekenen nog sneller. Vooral in winkels waar veel kleine boodschappen worden gedaan, levert deze betaalmethode een betere doorstroming bij de kassa en dus kortere wachttijden op.’

Boven €25 pincode nodig

Door de betaalpas kort bij het apparaat te houden, kunnen bedragen tot en met €25 zonder het intoetsen van de pincode voldaan worden. Bij bedragen boven de € 25 is wel een pincode nodig. Deze wijze van contactloos betalen is volgens Dirk een snellere methode ‘dan het dippen van de pinpas in het pinapparaat’.

Contactloos betalen groeit

Het aantal contactloze betalingen groeit spectaculair, en supermarkten zijn daarin koploper. Dat blijkt uit door Betaalvereniging Nederland gepubliceerde cijfers. In 2015 werd in totaal bijna 135 miljoen keer contactloos betaald. In de maand januari van dat jaar lag het aantal contactloze betalingen nog onder de 20 miljoen, in december waren dat er al 28,1 miljoen.  In totaal waren er volgens de Betaalvereniging eind 2015 15 miljoen contactloze betaalpassen of smartphones met die functie in omloop.

Reageer op dit artikel