nieuws

Christenen boos op Jumbo om Sinterklaas

Formules 6106

Christenen boos op Jumbo om Sinterklaas
ANP

HEILIG LANDSTICHTING – De christelijke conservatieve stichting Civitas Christiana heeft naar eigen zeggen al 15.000 ansichtkaarten naar Jumbo gestuurd uit boosheid om Sinterklaas en Zwarte Piet.

De stichting uit Heilig Landstichting (in de buurt van Nijmegen) is boos omdat Jumbo de afbeeldingen van Sinterklaas en Zwarte Piet schrapt van het huismerk.

‘Jumbo is rupsje nooitgenoeg’

Campagneleider Hugo Bos van Civitas Christiana zegt tegen Omroep Gelderland: ‘Bij Jumbo is het opvallend dat ze niet alleen maar Zwarte Piet hebben verbannen maar óók Sinterklaas. En dan zie je al, het is een soort rupsje nooitgenoeg. De rode lippen moeten weg, de oorbellen moeten weg, het kroeshaar moet weg, het zwart moet weg en je hebt geen Zwarte Piet meer over.’

‘Zwarte Piet geen racistische figuur’

De woordvoerder van Civitas Christiana zegt tegen de regionale omroep dat ze niet wil dat er iets wordt aangepast aan het uiterlijk van Zwarte Piet. Volgens hem moet het gepest worden aangepakt maar is Zwarte Piet geen racistisch figuur. De stichting laat weten Zwarte Piet te zien als ‘een symbool dat verdedigd moet worden omdat Zwarte Piet onderdeel is van de Nederlandse cultuur die aangevallen wordt’.

15.000 ansichtkaarten verstuurd

Om het standpunt van Civitas Christiana onder de aandacht te brengen, is de stichting een ansichtkaarten actie gestart. Deze zijn naar het hoofdkantoor van Jumbo gestuurd. Bos: ‘We hebben nu al 15.000 ansichtkaarten verstuurd. Er is tot nu toe massaal gereageerd. We merken dat ook op onze Facebookpagina. Dus ik denk dat ze bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel de brievenbussen maar vaak zullen moeten legen, want die zullen flink vol zitten.’

Zie hier het item dat Omroep Gelderland maakte over de boze christelijke stichting:

Reageer op dit artikel