nieuws

AH vraagt toestemming overname Koornneef

Formules 2756

AH vraagt toestemming overname Koornneef

ZAANDAM – Albert Heijn heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gevraagd voor de overname van Koornneef Supermarkten.

Dit blijkt volgens Beurs.nl uit een melding van de toezichthouder. De ACM onderzoekt of de overname niet leidt tot te grote gevolgen voor de lokale concurrentie.

Toestemming gevraagd op 21 oktober

Albert Heijn, onderdeel van het beursgenoteerde Ahold Delhaize, en voormalig AH-multifranchiser Koornneef vroegen de ACM op 21 oktober om toestemming voor de overname. ACM zal binnen 4 weken na ontvangst van de melding laten weten of de overname door mag gaan.

Naaldwijk op 16 oktober overgedragen

Koornneef wil, zo meldde Distrifood al eerder, de AH-supermarkten in Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen aan Ahold Delhaize verkopen. De vestiging Naaldwijk is op 16 oktober 2016 al wel overgedragen aan Ahold Delhaize, de vestiging Wateringen volgt als alles volgens plan verloopt op 30 oktober en vestiging Honselersdijk op 13 november.

Koornneef nu Jumbo-ondernemer

Een dag na sluiting in Naaldwijk opende franchiser Koornneef een Jumbo-vestiging in een voormalig filiaal. In Wateringen speelt zich volgende week een soortgelijk scenario af als in Naaldwijk. Op 31 oktober, een dag nadat hij zin winkel daar overdraagt aan AH, begint Koornneef in de ‘om de hoek’ gelegen Jumbo, die hij overneemt van franchisenemer Anton Wennekes.

Reageer op dit artikel