nieuws

AH kiest voor de multi-Piet

Formules 3009

AH kiest voor de multi-Piet

ZAANDAM – Albert Heijn gaat in de zwarte Pieten-discussie voor de grote meerderheid. ‘Hoe je het wendt of keert, Piet is onderdeel van de Sinterklaascultuur en je treft ’m daarom in verschillende verschijningsvormen bij ons aan.’

In een verklaring stelt de marktleider: ‘Volgende week staat ons Sinterklaas-assortiment weer op de winkelvloer. Er wordt geregeld gevraagd naar ons beleid: als leverancier van Sinterklaasplezier vindt Albert Heijn dat schoen zetten, pakjesavond, samen liedjes zingen en typische Sinterklaaslekkernijen bij dit kinderfeest centraal moeten staan. Hoe je het wendt of keert, Piet is onderdeel van deze Sinterklaascultuur en je treft ’m daarom in verschillende verschijningsvormen bij ons aan. Er kan – net als vorig jaar – ook gekozen worden voor producten zonder deze afbeeldingen. Er is dus voor ieder wat wils.’

Donkere maar ook lichtere roetveegpieten

In de praktijk zullen in de AH-winkels dus multi-Pieten verschijnen: ‘Dat betekent dus ook dat je Piet zwart bij ons aantreft. Er zijn donkere Pietjes maar hebben ook bruine en lichtere roetveeg varianten. Dat verstaan we onder verschillende verschijningsvormen.’

AH geeft aan mensen teleur te gaan stellen

Albert Heijn beaamt daarbij dat het de mensen aan de randen van de zwarte Pieten-discussie, de fervente voor- en tegenstanders, teleur moet stellen: ‘Dat culturele gebruiken rondom het geliefde Sinterklaasfeest ook kwetsend kunnen zijn vinden we oprecht vervelend. Want ondanks ons motto – Iedereen is welkom bij Albert Heijn – kunnen we het nu helaas niet voor iedereen goed doen. Zoals je van ‘een goede buur’ mag verwachten houden we uiteraard, waar mogelijk, rekening met lokale voorkeuren.’

Jumbo gaf eerder aan zwarte piet op het huismerk te verbannen.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel