nieuws

AH houdt ‘Johnny Cash’-pilot

Formules 6095

AH houdt ‘Johnny Cash’-pilot

ZAANDAM – Albert Heijn houdt momenteel een pilot met een nieuw geldverwerkingssysteem. De werknaam voor het project is Johnny Cash.

Albert Heijn werkt daarbij met Smartsafes. Dit zijn kluisjes waarin caissières briefgeld afstorten. De geldverwerker ziet op afstand hoeveel geld er ingaat. Als de kluis vol is, wordt het kastje geleegd. ‘Het werkt fantastisch’, zegt een ingewijde.

Winkels verspreid over Nederland

AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh: ‘Tijdens de proef willen we kijken of we met dit nieuwe systeem de geldverwerking efficiënter kunnen maken. De winkels waar de proef loopt, zijn verspreid over Nederland.’

Voor supermarkten primeur

Aspeslagh wil uit veiligheidsoogpunt niet zeggen om welke winkels het gaat, maar het betreft een stuk of zes vestigingen. In tankstations wordt het systeem al langer gebruikt, voor supermarkten is het een primeur.

Voorspelbaarheid is kleiner

Normaliter wordt briefgeld bij AH afgestort in een koker, die via buizenpost in een afgesloten kluis terechtkomt. De geldwagen haalt vervolgens op vaste momenten de kokers op. Met het nu geteste systeem is de voorspelbaarheid kleiner. Volgens de ingewijde weet de geldkoerier pas bij aankomst bij de winkel dat hij op zijn bestemming is. Een ander voordeel: het geld staat dezelfde dag nog op de rekening van AH of de ondernemer.

Reageer op dit artikel