nieuws

Agrimarkt wil naar Oosterhout

Formules 2649

Agrimarkt wil naar Oosterhout

WEMELDINGE – De Zeeuwse supermarktketen Agrimarkt wil een winkel openen in het Brabantse Oosterhout.

Agrimarkt is daarover in onderhandeling met de gemeente, aldus dagblad BN/DeStem.  Agrimarkt heeft bij de de lokale overheden een aanvraag voor de vestiging van een winkel in Oosterhout ingediend.

Zesde winkel

Als het verzoek van Agrimarkt wordt ingewilligd, wordt het de zesde vestiging van de keten. Agrimarkt heeft nu winkels in Goes, Vlissingen, Middelharnis, Roosendaal en Oud-Beijerland. De aanvraag van Agrimarkt is overigens één van de vele die het gemeentebestuur van Oosterhout heeft ontvangen van supermarktketens.

Lidl mag uitbreiden

Lidl is met de gemeente het verst in de onderhandelingen. De Duitse keten mag een nieuwe vestiging bouwen in de wijk Arkendonk en de winkel op Zuiderhout uitbreiden. Ook Emté en Aldi (winkel aan de Statendamweg) mogen vierkante meters toevoegen aan bestaande vestigingen.

BRO onderzoekt

Omdat het om meerdere aanvragen van supermarktktetens gaat, heeft de gemeente het bureau BRO in de arm genomen om de situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden voor verruiming van het aantal supermarktmeters te onderzoeken. De gemeente van circa 50.000 inwoners telt telt op dit moment 15 supermarkten waaronder 3 AH’s,  3 Jumbo’s, 2 Aldi’s, 2 Nettorama’s, 1 Lidl en 1 Emté.

Reageer op dit artikel