nieuws

Action begint verkoop duurzame chocolade

Formules 2338

Action begint verkoop duurzame chocolade
Foto: Max Havelaar

AMSTERDAM – Non-fooddiscounter Action heeft een assortiment duurzame chocolade opgenomen in het assortiment.

De duurzame chocolade ligt in het schap onder de de merknaam Choc-o-fair en het assortiment bestaat uit vijf verschillende repen. Action vraagt, afhankelijk van de soort chocolade tussen den €1,49 en €1,69 voor de repen die zijn voorzien van het Fairtrade-logo. De vijf smaken zijn: puur, extra puur, wit, melk en karamel zeezout.

Verbetering leefomstandigheden cacaoboeren

Volgens de organisatie achter Max Havelaar draagt de verkoop van de duurzame chocolade bij aan de verbetering van de werk- en leefomstandigheden van boeren die cacao verbouwen in West-Afrika. De repen maken deel uit van het assortiment zoetwaren bij Action. De prijsvechter verkoopt naast veel non-food ook een deel van het supermarktassortiment. Het gaat daarbij vooral om zoetwaren, schoonmaakmiddelen en huishoudelijke producten.

Action groeit onder leiding van Sander van der Laan snel

Action staat tegenwoordig onder leiding van oud-AH-directeur Sander van der Laan. Onder zijn leiding groeit het bedrijf snel, vooral ook internationaal. Het bedrijf noteerde over 2015 een omzet van bijna €2 miljard. Daarmee zag Action de omzet met ongeveer een derde toenemen. Action opende in 2015 141 nieuwe winkels, waarbij het vooral internationaal stevig aan de weg timmerde.

Reageer op dit artikel