nieuws

Weer AH slachtoffer plofkraak

Formules 1126

Weer AH slachtoffer plofkraak
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

NULAND – Albert Heijn is wederom slachtoffer van een plofkraak. Dit keer was het raak bij de AH-vestiging in Nuland.

Ook bij deze plof- annex ramkraak was de inpandige geldautomaat van Ing-bank het doelwit. De daders hebben een ruit ingeslagen om binnen te komen. Vervolgens hebben ze de geldautomaat met gas opgeblazen in de franchisevestiging van Rianne Rovers. De vloer van de supermarkt lag bezaaid met geld, meldt het Brabants Dagblad. Bij de kraak, die rond 3.30 uur plaats had, raakte niemand gewond. De politie postte bij diverse opritten van snelwegen, ook werd een helikopter ingezet. Dit bleef echter zonder resultaat, de daders zijn niet gesignaleerd.

Weer open na plofkraak

Buurtbewoners zijn flink geschrokken van de knal, laat de Rovers in de krant weten. ‘Zij hoorden de verdachten op straat schreeuwen dat er opgeschoten moest worden.’ Zelf is ze gewaarschuwd door het alarmsysteem. Ze zegt zich machteloos te voelen bij het aanschouwen van de ravage veroorzaakt door de kraak. Rovers verwacht toch vandaag (donderdag) weer open te gaan. Haar eerste zorg is de veiligheid van de klanten. ‘ We gaan sowieso open, maar moeten nog veel opruimen’, zegt ze in de krant.

Tweede AH in een week

De plofkraak in Nuland is alweer de tweede plofkraak op een AH binnen een week. Nog onlangs was een filiaal in Vught het doelwit. Eerder waren ook al andere automaten in Brabant doel, onder meer in Waalwijk, Reusel en Berkel-Enschot, meldt het Brabants Dagblad. De daders liken daarmee hun werkgebied  te hebben verlegd.  In de eerste helft van het jaar hadden de plofkrakers het vooral gemunt op Ing-automaten bij vestigingen van AH in Gelderland.

AH slachtoffer plofkraken

Een inventarisatie via Google wijst uit dat er dit jaar minimaal 14 vestigingen van AH op deze manier zijn gekraakt. AH  is slachtoffer vanwege de inpandige geldautomaten van Ing. Bij de kraken raakt het geld weliswaar besmeurd met inkt, maar toch weerhoudt dit de daders niet. Blijkbaar zien zij toch een manier om het geld ‘te witten’. Bij Omroep Brabant is een video van de ravage in Nuland te zien.

Reageer op dit artikel