nieuws

Vomar zet bewaking in na overlast (video)

Formules 3474

Vomar zet bewaking in na overlast (video)

ZAANDAM – Vomar Voordeelmarkt heeft sinds enige tijd bewakers ingezet bij zijn vestiging in de wijk Poelenburg in Zaandam.

Aanleiding is een groep jongeren die zorgt voor overlast. Vomar-directeur Aart van Haren geeft in het Noord-Hollands Dagblad aan dat de situatie het toelaatbare voorbij is. Het personeel is volgens hem bang om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van.

Overlast niet alleen probleem Vomar

Om die reden vraagt Van Haren het gemeentebestuur van Zaanstad mee te denken aan een oplossing voor het probleem. ‘We moeten het met elkaar doen. Meer kunnen wij niet doen. Het is nu tijd dat het gemeentebestuur iets doet. Het is niet het probleem van de Vomar, maar van de wijk en de stad’, aldus de supermarktbaas. Van Haren stipt aan dat het moeilijk is voor Vomar de overlast aan te pakken, omdat de jongeren  op de openbare weg staan en in feite geen zware vergrijpen plegen.

Hangjeugd bezoekt massaal winkel

Directe aanleiding voor Vomar om aan te kloppen bij de gemeente is een incident eerder deze week. De hangjeugd bezocht massaal de winkel vanwege de regel ‘vierde in de rij, boodschappen gratis’ en zorgde daarmee voor een intimiderende sfeer. Van Haren: ‘In een studentenomgeving versieren ze zo een gratis kratje bier en dan zijn wij coulant. In de Bloemkorf wordt zoiets meteen grimmig en vijandig.’

De Telegraaf heeft inmiddels een video op zijn website geplaatst, waarin te zien is dat de politie wordt getreiterd door de hangjongeren.

 

Reageer op dit artikel